Росія почала навчання за участю Чорноморського і Каспійського флотів

Росія почала навчання за участю Чорноморського і Каспійського флотів

Укрінформ
Російська армія на тлі загострення ситуації навколо України розпочала ще одні навчання, які проходять у Південному військовому окрузі РФ за участю Чорноморського флоту і Каспійської флотилії. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє РБК із посиланням на пресслужбу ПВО.

За її даними, у Південному військовому окрузі Росії розпочалася перевірка боєготовності військ, військові частини підняли за сигналом навчальної тривоги та виводять до районів зосередження. Задіяні понад 6 тис. військовослужбовців.

Читайте також: Контроль ОБСЄ над озброєннями: спостерігачів від Латвії не пустили у Смоленську і Брянську області

«За планом перевірки низка з'єднань і військових частин розпочали здійснення маршів комбінованим способом на загальновійськові полігони, розташовані на значній відстані від пунктів постійної дислокації, для виконання навчально-бойових завдань», — повідомив начальник пресслужби ПВО Вадим Астаф'єв.

Під час навчань військові проведуть навчальні стрільби. Міноборони РФ також перевірить здатність командирів з'єднань і батальйонних тактичних груп організувати взаємодію між різними видами військ. «У єдиному задумі оперативної обстановки виконають завдання з'єднання і військові частини загальновійськових об'єднань, армії ВПС і ППО, корабельні групи Чорноморського флоту та Каспійської флотилії», — повідомили у пресслужбі.

Читайте також: Росія проводить перевірку військ на Курилах та Сахаліні

Як відомо, російські ЗС за останній місяць провели серію навчань, у тому числі у прикордонних з Україною регіонах. Маневри проходять на тлі зростання напруженості у відносинах Росії та НАТО та повідомлень про можливе вторгнення Росії в Україну.

Загалом РФ стягнула до кордонів України значні військові сили. На Заході експерти розглядають декілька можливих варіантів російської агресії проти України. Зокрема, в оприлюднених документах американської розвідки йдеться про те, що Росія може організувати вторгнення за участю сотні батальйонних тактичних груп, або 175 тис. військовослужбовців. Близько 50 таких груп уже розгорнуто поблизу України на півночі та сході, а також у Криму на півдні. Російські війська можуть також просунутися з Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-