МЗС докладає всіх зусиль для захисту культурної спадщини Криму – Джапарова

МЗС докладає всіх зусиль для захисту культурної спадщини Криму – Джапарова

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ занепокоєні незаконними археологічними розкопками в тимчасово окупованому Криму та фактами використання його культурної спадщини з метою пропаганди ідеології держави-агресора.

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС, про це заявила перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова у виступі на дискусійній панелі «Культурний вимір російсько-українського збройного конфлікту: державна політика та інструменти захисту».

Джапарова поінформувала про роботу МЗС України в рамках міжнародних організацій та міжнародних судових інстанцій, спрямовану на протидію привласненню та знищенню російською окупаційною адміністрацією культурних цінностей, історичних пам’яток, місць відправлення культових обрядів та об’єктів, що складають культурну і духовну спадщину корінних народів Криму.

Читайте також: Координаторів роботи «Кримської платформи» вже призначили понад 40 країн – Джапарова

«Нас особливо непокоять факти використання культурної спадщини Криму з метою пропаганди ідеології держави-агресора, безпрецедентні за своїми масштабами незаконні археологічні розкопки на Кримському півострові, руйнація та пошкодження археологічних пам’яток та об’єктів культурної спадщини», - сказала Джапарова.

Вона зазначила, що найважливішим та найуспішнішим заходом української дипломатії минулого року став інавгураційний саміт Кримської платформи, який привернув увагу міжнародних партнерів до широкого кола питань, пов’язаних з незаконною окупацією українського півострова.

Дискусійна панель «Культурний вимір російсько-українського збройного конфлікту: державна політика та інструменти захисту» була організована з ініціативи Експертної мережі Кримської платформи та за підтримки Міністерства закордонних справ України та Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим.

Читайте також: Захід не усвідомлював повною мірою масштаб гібридних загроз – Джапарова

Під час заходу учасники обговорили шляхи захисту культурних цінностей на окупованих територіях та міжгалузеву співпрацю органів держаної влади, фахової експертної спільноти та громадських організацій в процесі вироблення стратегії і тактики дій щодо захисту культурної та історичної спадщини українського півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-