Захід не усвідомлював повною мірою масштаб гібридних загроз – Джапарова

Захід не усвідомлював повною мірою масштаб гібридних загроз – Джапарова

Укрінформ
Протягом кількох років Україна намагалася донести до західних країн масштаб гібридних загроз, адже наші партнери не усвідомлювали його повною мірою, не розуміли масштаби дезінформації як елемента таких загроз.

Про це заявила заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова під час свого виступу на Kyiv Stratcom Forum, першому міжнародному форумі зі стратегічних комунікацій в Україні, передає Укрінформ.

На її думку, ключова перемога України на початку російської агресії полягала в переконанні західних країн у необхідності екстраординарних заходів для боротьби з російською дезінформацією.

«Ми говорили, що заборона російських ЗМІ в кабельних мережах – це не про наступ на свободу слова, а про захист. Демократичні країни були схильні сприймати рамку демократії так, як вона сприймалася без глибинного розуміння гібридних загроз. Переможним було те, що країни західного світу почали не просто розуміти, але й вдаватися до контрзаходів. Почали створюватись центри і платформи протидії дезінформації. Україна є не просто учасником цих форматів, а активним партнером, який ділиться своїм досвідом», – згадує заступниця міністра.

За словами дипломатки, зараз Міністерство закордонних справ виконує вагому роль у системі стратегічних комунікацій.

Читайте також: Росія просуває три дезінформаційні наративи щодо УкраїниДжапарова

«Є дві складові резистентності. По-перше, класична демократія, яка включає і проактивні ініціативи, такі як Кримська платформа, Люблінський трикутник, Квадрига, Асоційоване тріо. У кожному з цих форматів відпрацьовуються питання протидії гібридним загрозам та дезінформації. По-друге, публічна дипломатія, стратегія якої, поряд з комунікаційною стратегією, була розроблена вперше в Україні», – підкреслила вона.

Джапарова переконана, що демократія може долати виклики шляхом донесення правди, і чим більше каналів донесення, тим краще. В Україні громадянське суспільство і держава об’єднані для реалізації цієї мети.

Як повідомляв Укрінформ, 7 і 8 грудня 2021 року у столиці України проходить Kyiv Stratcom Forum – перший міжнародний форум зі стратегічних комунікацій в Україні. У його роботі беруть участь дипломати НАТО і ЄС, українські посадовці, представники українських громадських організацій, що спеціалізуються на стратегічних комунікаціях і боротьбі з дезінформацією. Організатором форуму виступив Центр стратегічних комунікацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-