Координаторів роботи «Кримської платформи» вже призначили понад 40 країн – Джапарова

Координаторів роботи «Кримської платформи» вже призначили понад 40 країн – Джапарова

Укрінформ
Понад 40 країн-учасників установчого саміту «Кримської платформи» вже призначили контактних осіб для координації діяльності.

Про це заявила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова під час дискусії "Культурний вимір російсько-українського збройного конфлікту: державна політика та інструменти захисту", повідомляє кореспондент Укрінформу.

Перша заступниця міністра нагадала, що «Кримська платформа» задумана як всеохополюючий координаційний діалоговий формат.

Читайте також: Точицький запросив приєднатися до Кримської платформи країни, які ще цього не зробили

«Ми уже майже фіналізували один з операційних механізмів «Кримської платформи» – це фактично мережа контактерів або відповідальних осіб у країнах, які приєдналися до «Кримської платформи». Зазвичай це працівники середньої або вищої ланки міністерств закордонних справ. Залишилося буквально три країни, які ще визначаються з кандидатами», - сказала Джапарова.

Вона поінформувала, що у першому півріччі планується провести консультації по всіх пріоритетах «Кримської платформи», щоб скоординуватися і «фактично шукати певні рішення».

Читайте також: Українські депутати пропонують створити Кримську платформу в турецькому парламенті

Як повідомлялося, Німеччина готова стати співлідером одного з напрямків роботи «Кримської платформи», яка стосуватиметься зміцнення міжнародної політики невизнання спроби анексії Криму Росією.

В установчому саміті «Кримської платформи» 23 серпня минулого року взяли участь представники 46 країн та міжнародних організацій.

Читайте також: Україна повернула Крим у світовий порядок денний - глава держави

Робота «Кримської платформи» триватиме за п'ятьма основними напрямами: зокрема, зміцнення міжнародної політики невизнання спроби анексії Криму, застосування обмежувальних заходів (санкцій), протидія порушенням прав людини, гарантування безпеки і свободи судноплавства і подолання економічних та екологічних наслідків окупації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-