Трьом фігурантам «бахчисарайської справи» продовжили арешт до 20 квітня

Трьом фігурантам «бахчисарайської справи» продовжили арешт до 20 квітня

Укрінформ
Російський Південний окружний військовий суд продовжив на три місяці запобіжний захід трьом кримчанам з так званої "четвертої Бахчисарайської групи": Олександру Сизикову, який має інвалідність першої групи, - домашній арешт, Сейрану Хайредінову та Аліму Суф'янову - тримання в СІЗО.

Про це повідомляє у Фейсбуці "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

"Російському мусульманину з інвалідністю Олександру Сизикову і кримськотатарським активістам Сейрану Хайредінову та Аліму Суф'янову продовжили запобіжний захід ще на три місяці... Суд став на бік прокурора і не пом'якшив запобіжний захід - Сизиков залишиться під домашнім арештом, Суф'янов та Хайредінов - в ув'язненні під вартою до 20 квітня 2022 року", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Рустема Емірусеїнова етапували до російської колонії - дружина політв'язня

Адвокати підсудних наполягали, що з фігурантами кримінальної справи поводяться неналежним чином. Так, за словами адвоката Сафіє Шабанової, Сейран Хайредінов уже втретє за місяць хворіє і вже тривалий час не бачився зі своєю родиною. При цьому у нього в Криму залишилися дружина і троє маленьких дітей, одна з яких інвалід. До того ж на утриманні у підсудного знаходиться племінник, рідна сестра та літні батьки.

Що стосується Сизикова, то, за його словами, йому заборонили виходити в інтернет і спілкуватися з близькими людьми, які раніше купували йому продукти, допомагали коштами. Більше того, жорсткими обмеженнями передбачалося і постійне перебування вдома, що в принципі неможливо через ряд фізіологічних потреб.

Однак ці гуманістичні міркування не вплинули на рішення судді.

Читайте також: Захист подав до суду РФ клопотання про неприпустимі докази у «справі Зекір'ї Муратова»

Як повідомляв Укрінформ, 7 липня 2020 року під час масових обшуків у Криму були затримані семеро осіб. Ісмет Ібрагімов, Зекір'я Муратов, Вадим Бектеміров, Еміль Зіядінов, Алім Суф'янов, Сейран Хайредінов були заарештовані в залі суду та поміщені до слідчого ізолятора Сімферополя. Олександра Сизикова, який має інвалідність І групи по зору, відправлено під домашній арешт.

Усіх затриманих обвинувачують у причетності до ісламської політичної партії «Хізб ут-Тахрір», яку в Росії вважають терористичною.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-