Рустема Емірусеїнова етапували до російської колонії - дружина політв'язня

Рустема Емірусеїнова етапували до російської колонії - дружина політв'язня

Укрінформ
Політв'язня з Криму Рустема Емірусеїнова етаповали до однієї з установ ФСВП Росії в Саратовській області.

Про це повідомляє «Кримська солідарність» зі слів дружини Рустема Емірусеїнова, передає Укрінформ.

«Я зв'язалася з канцелярією СІЗО-3 в Новочеркаську Ростовської області, де протягом року утримувався мій чоловік Рустем Емірусеїнов. Я була змушена зателефонувати до СІЗО, тому що вже більше місяця немає ніякої інформації про мого чоловіка», - прокоментувала Аліє Емірусеїнова.

Після дзвінка сім'ї політв'язня стало відомо, що ще 9 грудня 2021 року адміністрація СІЗО-3 надіслала на домашню адресу Рустема Емірусеїнова листа про вибуття кримського татарина з установи ФСВП в Новочеркаську, але повідомлення з точною адресою прибуття родичі досі не отримали.

"До цього з мого боку був відправлений запит про місцезнаходження мого чоловіка і, як мені сказали, найближчим часом я маю отримати відповідь на цей запит", - додала Аліє.

Після обвинувального вироку Південного окружного військового суду 3 листопада 2020 року учасники "Красногвардійської групи" утримувалися в СІЗО-3 Новочеркаська, там вони провели близько року — до грудня 2021 року.

Через місяць після оголошення ухвали апеляційного суду дружина Рустема Емірусеїнова спробувала зв'язатися з представниками установи. В канцелярії СІЗО-3 Новочеркаська дружині політв'язня повідомили, що Рустема Емірусеїнова відправили до іншої пенітенціарної установи Саратовської області.

Як повідомлялося раніше, учасників «Красногвардійської групи» затримали 14 лютого 2019 року. 3 листопада 2020 року Південний окружний військовий суд засудив фігурантів справи «Красногвардійської групи» Рустема Емірусеїнова до 17 років позбавлення волі, Ескендера Абдулганієва – до 12 років та Арсена Абхаїрова – до 13.

Усіх їх обвинуватили в приналежності до забороненої в Росії політичної ісламської партії «Хізб-ут Тахрір», яка рішенням Верховного суду РФ у 2003 році була внесена до списку терористичних. В Україні та інших країнах світу організація діє без обмеження на рівні національних законодавств. Захист і самі підсудні називають процес сфабрикованим. Обвинувачення мотивується матеріалами прослуховувань, знайденими у фігурантів справи книгами та показаннями таємних свідків.

1 листопада 2021 року Апеляційний військовий суд у Власисі затвердиив вирок Південного окружного військового суду. Кримських мусульман Арсена Абхаїрова, Рустема Емірусеїнова та Ескендера Абдулганієва відправили до російських колоній на терміни від 12 до 17 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-