Посольство США назвало справу Джелялова політично вмотивованою

Посольство США назвало справу Джелялова політично вмотивованою

Укрінформ
Посольство США в Україні назвало політично мотивованим затримання і жорстоке поводження з першим заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріманом Джеляловим у тимчасово окупованому Криму.

Як передає Укрінформ, про це посольство повідомило у Твіттері.

"І знову набір абсурдних звинувачень проти українця з боку російських окупаційних сил з метою придушення інакомислення в Криму. Безпідставне затримання Нарімана Джеляля та жорстоке поводження з ним політично мотивовані та показують справжнє обличчя окупаційної "влади" Криму", - підкреслили в посольстві США.

Як повідомляв Укрінформ, 3 та 4 вересня в окупованому Криму силовики провели незаконні обшуки та затримали першого заступника голови Меджлісу Нарімана Джелялова, а також Азіза та Асана Ахтемових. 6 вересня районний "суд" Сімферополя заарештував їх.

Джелялову спочатку висунули обвинувачення у пособництві у диверсії на газопроводі в селі Перевальне, а потім перекваліфікували обвинувачення у вчиненні диверсії у складі організованої групи (п. "а" ч. 2 ст. 281 КК РФ) та незаконне придбання, зберігання та перевезення вибухових пристроїв, здійснених організованою групою (ч. 4 ст. 222.1 КК РФ). Згодом Джелялову висунули обвинувачення в контрабанді вибухового пристрою.

16 грудня адвокат затриманих Микола Полозов повідомив, що впопереднє "розслідування" щодо Джелялова і братів Ахтемових у справі про підрив газопроводу в с.Перевальне завершене. Джелялову висунуте ще одне обвинувачення – заподіяння майнового збитку підприємству "Кримгазмережі".

Фото: ghall.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-