В окупованому Криму Джелялову висунули ще одне обвинувачення

В окупованому Криму Джелялову висунули ще одне обвинувачення

Укрінформ
В окупованому Криму попереднє розслідування щодо Нарімана Джелялова та братів Ахтемових у справі про підрив газопроводу в с.Перевальне завершено. Джелялову висунули ще одне обвинувачення – заподіяння майнового збитку підприємству «Кримгазмережі».

Про це адвокат Микола Полозов написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Додали нанесення значного майнового збитку ГУП РК «Кримгазмережі» у розмірі 105237 рублів 25 копійок (за сьогоднішнім курсом це приблизно 1425 $), а також кваліфікували відключення газу від військової частини підрозділу Берегової оборони ЧФ РФ, як підрив обороноспроможності. Наразі обвинувачення звучить так: п. «а», «б» ч. 2 ст.281, ч. 4 ст.222.1, ч. 3 ст. 226.1 КК РФ», - написав Полозов.

За його словами, провину за жодним із пунктів обвинувачення Джелялов не визнав.

Наразі захист розпочав ознайомлення з матеріалами кримінальної справи.

«Обсяг не дуже значний, тому є велика ймовірність того, що обвинувальний висновок піде до прокуратури ще до Нового року. А далі суд», – написав Полозов.

Як повідомлялося, 3 та 4 вересня в окупованому Криму силовики провели незаконні обшуки та затримання першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, а також Азіза та Асана Ахтемових. 6 вересня районний «суд» Сімферополя заарештував їх.

Джелялову спочатку висунули обвинувачення у пособництві у диверсії на газопроводі в селі Перевальне, а потім перекваліфікували обвинувачення у вчиненні диверсії у складі організованої групи (п. «а» ч. 2 ст. 281 КК РФ) та незаконне придбання, зберігання та перевезення вибухових пристроїв, здійснених організованою групою (ч. 4 ст. 222.1 КК РФ). Згодом Джелялову висунули обвинувачення в контрабанді вибухового пристрою.

Асана Ахтемова звинуватили у «диверсії, скоєною групою осіб» (ч. 2 статті 281 КК РФ). Йому також висунули обвинувачення у незаконному придбанні, зберіганні вибухових речовин групою осіб (ч. 4 ст. 222.1 КК РФ) та контрабанді вибухових пристроїв (ч.3. ст. 226.1 КК РФ). Захист вважає, що посилення обвинувачення є помстою Ахтемову за те, що він змінив свої свідчення, в яких обмовив себе під тортурами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-