Врегулювання в Україні має включати відновлення кордонів із Кримом - Держдеп

Врегулювання в Україні має включати відновлення кордонів із Кримом - Держдеп

Заява
Укрінформ
Процес врегулювання на сході України повинен проходити в мирний спосіб, без військової агресії, на основі Мінських домовленостей до повного відновлення міжнародно визнаних кордонів України включно з Кримом.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепартаменту США за результатами переговорів глав зовнішньополітичних відомств України і США в Стокгольмі, передає Укрінформ. 

«Держсекретар Блінкен і міністр закордонних справ Кулеба обговорили необхідність врегулювання конфлікту на Донбасі у мирний, дипломатичний спосіб, а також повного відновлення суверенітету України над її міжнародно визнаними кордонами включно з Кримом на тлі тривалої російської агресії»,- йдеться в оприлюдненій заяві речника Держдепартаменту США Неда Прайса.

При цьому зазначається, що США вкотре підтвердили відданість незалежності й територіальній цілісності України, а також наголосили на повному виконанні Мінських домовленостей як найкращому шляху для просування вперед.

Сторони також обговорили шляхи поглиблення двосторонніх відносин.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер держсекретар США і міністр закордонних справ України зустрілися в Стокгольмі на полях міністерської наради ОБСЄ. Головною темою дискусії стало обговорення військової загрози з боку Росії, пов’язаної зі скупченням російських військ біля кордонів України.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що саме Росія, а не Україна не виконує Мінські домовленості з мирного врегулювання розпочатого Кремлем конфлікту на сході України.

Фото: Drew Angerer/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-