Туреччина в Стокгольмі нагадала про порушення прав людини в окупованому Криму

Туреччина в Стокгольмі нагадала про порушення прав людини в окупованому Криму

Укрінформ
Туреччина не визнає тимчасової окупації Криму Росією та звертає увагу на порушення прав людини по відношенню до кримських татар.

Про це міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу сказав у ході 28-го засідання Ради міністрів Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) у Стокгольмі, повідомляє власкор Укрінформу.

«Ми жодним чином не визнаємо незаконну анексію Криму. Ми хочемо звернути увагу на те, наскільки тривожними є порушення прав людини щодо кримських татар», - сказав Чавушоглу.

Щодо ситуації на сході України, міністр вказав на необхідність дотримання норм міжнародного права та Мінських угод.

«Кризу в Україні потрібно вирішувати дипломатським шляхом. У цьому контексті важливим є дотримання Мінських угод і норм міжнародного права», - сказав міністр.

За його словами, сьогодні відбудеться його зустріч з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, завтра він зустрінеться з очільником МЗС РФ Сергієм Лавровим. На завтра також запланована телефонна розмова президентів Туреччини та РФ.

Вчора у ході зустрічі міністрів закордонних справ НАТО в Латвії, Мевлют Чавушоглу заявив, що Анкара підтримує ідею розширення НАТО та вступ України до Альянсу.

Як повідомляв Укрінформ, 29 листопада Ердоган заявив, що Туреччина готова взяти участь у врегулюванні ситуації на сході України в якості посередника та сподівається на мирне врегулювання. Згодом міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна вітатиме будь-які зусилля партнерів, які можуть допомогти у завершенні військового конфлікту на сході країни та поверненні тимчасово непідконтрольних територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-