Ердоган хоче стати посередником у переговорах між Україною та РФ

Ердоган хоче стати посередником у переговорах між Україною та РФ

Укрінформ
Туреччина готова взяти участь у врегулюванні ситуації на сході України в якості посередника та сподівається на мирне врегулювання.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на видання Haber7, яке цитує відповіді президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана на запитання журналістів у ході спілкування, яке відбулося під час повернення з Туркменістану.

«Тут наша позиція чітка. Ми виступаємо за мир в регіоні, особливо що стосується кримських турків. Ми неодноразово обговорювали це питання з дружньою Росією і особливо з паном Путіним», - сказав Ердоган.

Відповідаючи на питання про стягування російських військ до кордону з Україною та можливого посередництва Туреччини, яка має хороші відносини з обома країнами, президент Туреччини також висловив сподівання, що в регіоні пануватиме мир.

«Ми сподіваємося, що цей регіон не стане регіоном, де панує війна. Нехай цей регіон буде у майбутньому регіоном, де панує мир. Ми прагнемо, щоб ставлення до цього питання розвивалося в позитивному напрямку. З цього приводу може бути посередництво, можемо з ними (з Україною та Росією - ред.) обговорити це питання. Хотіли б взяти участь у його вирішенні, обговорюючи і з Україною, і з паном Путіним», - цитує видання слова турецького президента.

Як повідомляв Укрінформ, раніше начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов повідомив про те, що Росія зосередила понад 92 тисячі військовослужбовців біля кордонів України та готується до нападу, що може розпочатися наприкінці січня - початку лютого 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-