Перемовини з Росією: у МЗС відреагували на пропозицію Ердогана

Перемовини з Росією: у МЗС відреагували на пропозицію Ердогана

Укрінформ
Україна вітатиме будь-які зусилля партнерів, які можуть допомогти у завершенні військового конфлікту на сході країни та поверненні тимчасово непідконтрольних територій.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу для іноземних ЗМІ, передає кореспондент Укрінформу.

Кулеба звернув увагу на чудові відносини України і Туреччини та високий рівень довіри між президентами Володимиром Зеленським та Реджепом Тайїпом Ердоганом.

“Україна залишається відданою роботі в Нормандському форматі, однак ми ніколи не відмовляємося від жодних пропозицій, або ініціатив, запропонованих іншими партнерами і друзями. Ми будемо вітати будь-які зусилля, які можуть допомогти нам у закінченні цієї війни, поверненні територій Україні, котрі нині опинилися під російським контролем. Ми готові працювати з такими партнерами і координувати зусилля”, - зазначив він.

Глава МЗС підкреслив, що Україна наполягає на єдиному правилі: не має бути жодних домовленостей про Україну без України.

“Це червона лінія. Все інше вітається. Ми готові говорити і обговорювати будь-які ініціативи задля звершення цього конфлікту”, - наголосив глава української дипломатії.

Як повідомляв Укрінформ, 29 листопада Ердоган заявив, що Туреччина готова взяти участь у врегулюванні ситуації на сході України в якості посередника та сподівається на мирне врегулювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-