Окупанти у Криму відправили під адмінарешт затриманого напередодні журналіста

Окупанти у Криму відправили під адмінарешт затриманого напередодні журналіста

Укрінформ
У Криму "суд" окупантів засудив одного із затриманих напередодні журналістів Вілена Темер'янова до двох тижнів адміністративного арешту.

Про це написала у Фейсбуці кримськотатарська активістка Лутфіє Зудієва, передає Укрінформ.

"Київський районний суд Сімферополя виніс ухвалу про адміністративний арешт журналіста Вілена Темер'янова на 14 діб... Це рішення ухвалене суддею Євгеном Проніним", - йдеться у повідомленні.

Зудієва наголосила, що у журналіста під час затримання була прескартка і редакційне завдання.

Як повідомляв Укрінформ, у "судах" Сімферополя розпочався розгляд адміністративних протоколів щодо людей, затриманих увечері 23 листопада. Російські силовики затримали 31 особу, які прийшли до сімферопольського ІТТ зустрічати після відбування 12-денного арешту адвоката Едема Семедляєва. Серед затриманих були жінки, 14-річна дівчинка, п'ятеро громадянських журналістів.

Семедляєва окупаційний суд оштрафував на 4 тис. рублів (близько 1500 грн) і відправив на 12 діб до ІТТ. "Вина" адвоката полягала в тому, що він, здійснюючи свої обов'язки захисника, записував на диктофон розмову поліцейських із підзахисним, а також відмовився роздягнутися для перевірки його тіла на «наявність екстремістських татуювань».

Фото: Лутфіє Зудієва, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-