У Криму адвоката Семедляєва оштрафували за надання юридичної допомоги

У Криму адвоката Семедляєва оштрафували за надання юридичної допомоги

Укрінформ
В окупованому Криму так званий Центральний районний «суд» м. Сімферополь виніс дві ухвали щодо адвоката Едема Семедляєва за його «непідпорядкування вимогам поліції» – крім арешту на 12 діб, йому наказано сплатити штраф у розмірі 4 тис. рублів (близько 1500 грн) за юридичну допомогу людям.

Про це у відео, розміщеному "Кримською солідарністю" у Фейсбуці, повідомив адвокат Еміль Курбедінов, передає Укрінформ.

«Центральний районний «суд» м. Сімферополь виніс дві ухвали щодо нашого колеги Едема Семедляєва. Згідно з протоколами, які з другої спроби зайшли до цього «суду», ухвалено рішення заарештувати Семедляєва на 12 діб та оштрафувати його на 4 тисячі рублів за його професійну діяльність», - повідомив Курбедінов.

За його словами, адвокат отримав покарання тільки за те, що прибув для надання юридичної допомоги людям, які мирно зібралися біля суду і хотіли як слухачі пройти на засідання.

«Співробітники «Центру протидії екстремізму», зокрема Шамбазов, побачивши, що Едем заважає йому у складанні протоколів так, як він хотів, заважає знімати відбитки пальців, фотографувати людей, абсолютно незаконно вимагав від нього роздягнутися, почав здійснювати інші незаконні дії щодо нього при здійсненні ним професійної діяльності», - зазначив адвокат.

Як вважає Курбедінов, рішення «суду» щодо Семедляєва стосується всієї адвокатської спільноти, це «такий посил, що до будь-якого адвоката, який прийде в поліцію, може бути поставлена вимога, яка принижує гідність».

Як повідомляв Укрінформ, 11 листопада адвокат Едем Семедляєв був заарештований на 12 діб Центральним районним «судом» Сімферополя за статтею 19.3 КпАП РФ за відмову припинити відкрите ведення аудіозапису на вимогу начальника відділу центру «Э» Руслана Шамбазова.

25 жовтня Семедляєв прийшов до відділку російської поліції надати юридичну допомогу активістам, затриманим під будівлею підконтрольного РФ «Кримського гарнізонного військового суду» за підтримку фігурантів «Красногвардійської справи Хізб ут-Тахрір». Щодо Семедляєва було складено протокол про скоєння адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 19.3 КпАП РФ (Непідпорядкування поліції).

Наразі його поміщено для відбування покарання до ізолятора тимчасового тримання м. Сімферополь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-