«Суд» в окупованому Криму залишив адвоката Семедляєва під арештом

«Суд» в окупованому Криму залишив адвоката Семедляєва під арештом

Укрінформ
«Суд» в окупованому Криму, який проходив у закритому режимі, залишив чинним рішення про арешт на 12 діб адвоката Едема Семедляєва.

Про це у відео, розміщеному "Кримською солідарністю" у Фейсбуці, повідомив адвокат Еміль Курбедінов, передає Укрінформ.

«Сьогодні у закритому судовому засіданні відбувся розгляд апеляційної скарги на арешт Едема Семедляєва. У результаті суддя залишив без задоволення скарги адвокатів. Рішення Центрального районного суду м.Сімферополя про арешт Едема Семедляєва на 12 діб залишили без змін», - повідомив Курбедінов.

За його словами, захист Семедляєва оскаржуватиме рішення про арешт адвоката в наступній апеляційній інстанції і надалі має намір передати «справу» до міжнародної судової інстанції.

Як уточнив Курбедінов, Едема Семедляєва доставили до будівлі «Верховного суду», він брав участь у засіданні та після вручення йому судового рішення знову відвезли до ІТУ м.Сімферополя.

Як повідомлялося, 25 жовтня адвокат Семедляєв був присутній на засіданні з розгляду апеляційної скарги на вирок фігурантам красногвардійської "справи Хізб ут-Тахрір", яка транслювалася в Кримському гарнізонному військовому суді. Цього дня здійснювалися масові затримання кримських татар, які зібралися як слухачі біля будівлі «гарнізонного суду». Семедляєв намагався здійснити їхній захист у Центральному відділі поліції м.Сімферополя, де співробітник центру «Е» Руслан Шамбазов вимагав, щоб юрист роздягся для перевірки на "наявність екстремістських татуювань". За відмову виконувати цю вимогу на Семедляєва було складено адміністративний протокол за статтею 19.3 КоАП РФ.

Другий протокол за цією ж статтею склали через відмову юриста призупинити аудіозапис на диктофон у будівлі МВС, що згідно зі ст. 24.3 КоАП РФ (відкритий розгляд справ про адміністративні правопорушення) не суперечить законодавству.

До засідання суду адвокат добу провів в ІТУ міста Судака. 26 жовтня Центральний районний «суд» м.Сімферополя повернув адміністративні протоколи на доопрацювання через грубі помилки, допущені при їхньому складанні.

11 листопада на адвоката Семедляєва повторно склали два протоколи за статтею 19.3 КоАП РФ (не підкорення вимогам співробітника поліції), на підставі яких Центральним районним «судом» м.Сімферополя адвоката було заарештовано на 12 діб за відмову призупинити аудіозапис на вимогу начальника відділу центру «Е» Шамбазова. Згідно з другим протоколом, Семедляєва було оштрафовано на 4 тисячі рублів (близько 1500 грн).

Семедляєва поміщено для відбування покарання до ізолятора тимчасового тримання у Сімферополі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-