В окупованому Криму - масові затримання людей, які зустрічали адвоката Семедляєва біля ІТТ

В окупованому Криму - масові затримання людей, які зустрічали адвоката Семедляєва біля ІТТ

Фото
Укрінформ
В окупованому Криму затримали людей, які приїхали до ізолятора тимчасового тримання зустріти адвоката Семедляєва, який відбував там 12 діб. Серед затриманих були жінки та неповнолітні.

Як передає Укрінформ, декого протримали у поліції до ранку, повідомляє у Фейсбуці "Кримська солідарність".

"5:45 ранку. У відділі поліції «Центральний» почали складати адміністративні протоколи на затриманих кримських татар. Там зараз утримуються 10 людей. Це пов'язано з тим, що перекладач кримськотатарською мовою тільки-но приїхав туди з відділу поліції «Залізничний», де надавав послуги іншим затриманим під час зустрічі адвоката Едема Семедляєва", - йдеться у повідомленні.

Зустріч Едема Семедляєва з ізолятора / Фото: Кримська солідарність

Напередодні з відділу поліції № 1 «Залізничний» Управління МВС Росії по місту Сімферополю відпустили під письмові зобов'язання про явку до Київського районного суду на 24 листопада, 12-а година, чотирьох жінок: Арсланову Айше (1957 р. н.), Умерову Лемару (1961 р. н.), Зудієву Альфію (1962 р. н.), Газанчіян Сафіназ (1988 р. н.). Ще двох жінок і трьох чоловіків продовжують утримувати у цьому відділі поліції: Куламетову Рейхане, Абдураманову Ельмаз, Абдурманова Смаїла, Чолакчика Сервера та Абдуразакова Кемаля.

14-річну доньку Рейхане Куламетової відпустили вночі.

Загалом, за повідомленнями, було затримано не менше 31 особи.

Адвокатську допомогу затриманим надають Назім Шейхмамбетов, Еміль Курбедінов та інші, а також Едем Семедляєв, який щойно вийшов з ІТТ.

Як повідомляв Укрінформ, адвоката Едема Семедляєва окупаційний суд оштрафував на 4 тисячі рублів (близько 1500 грн) та відправив на 12 діб до ІТТ. Звинувачували адвоката в тому, що він, здійснюючи свої обов'язки захисника, записував на диктофон розмову поліцейських із підзахисним, а також відмовився роздягнутися для перевірки його тіла на «наявність екстремістських татуювань».

Фото: Кримська солідарність 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-