Прокуратура Криму скерувала до суду справу про держзраду судді

Прокуратура Криму скерувала до суду справу про держзраду судді

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього кримського судді за фактом вчинення державної зради.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Прокуратура АР Крим та м. Севастополя в порядку спеціального досудового розслідування до суду скерувала обвинувальний акт стосовно окупаційного судді за фактом вчинення державної зради (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2014 році після окупації півострова суддя Красногвардійського районного суду АР Крим зрадив присязі на вірність народу України та перейшов на службу до незаконно створеного “Красногвардійського районного суду Республіки Крим”. Обвинувачений надавав допомогу представникам держави-окупанта у переході судової системи України, що діяла в Криму, на відправлення правосуддя на підставі законодавства РФ. Він виніс постанови про визнання чотирьох кримськотатарських активістів винними у вчиненні адміністративного правопорушення – організації масового одночасного перебування громадян, що порушує громадський порядок (ч. 1 ст. 20.2.2 КпАП РФ).

Читайте також: Секретар РНБО: У розшуку за державну зраду - 400 осіб

У Криму активістів масово переслідували та притягували до відповідальності за події 3 травня 2014 року, коли голові Меджлісу кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву окупаційна влада незаконно заборонила в’їзд на півострів. Тоді на знак протесту та виступаючи проти окупації, кримчани перекрили дорогу на кількох ділянках трас Сімферополь-Севастополь, Херсон-Джанкой-Феодосія-Керч, Сімферополь-Феодосія-Керч та інших.

Крім того, встановлено, що “суддя” з 2014 по 2016 роки прийняв незаконні рішення у 685 судових адміністративних та кримінальних справах, сприяючи державі-окупанту та її окупаційній адміністрації у проведенні підривної діяльності проти України.

Читайте також: Суд у РФ залишив чинним вирок трьом кримським татарам – від 12 до 17 років

Як повідомляв Укрінформ, прокуратура Автономної Республіки Крим і м. Севастополя скерувала до суду обвинувальні акти за підозрою в державній зраді щодо "суддів" "Бахчисарайського районного суду Республіки Крим", "Білогірського районного суду Республіки Крим", а також "Судацького міського суду Республіки Крим", які у 2014 році зрадили присягу на вірність народу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-