Секретар РНБО: У розшуку за державну зраду - 400 осіб

Секретар РНБО: У розшуку за державну зраду - 400 осіб

Укрінформ
Від 2014 року за статтею Кримінального кодексу про державну зраду порушено 1600 справ, у розшук оголошені 400 осіб.

Такі цифри оприлюднив секретар РНБО Олексій Данілов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Починаючи з 2014 року всього було 1600 справ за статтею 111 (Кримінального кодексу, «Державна зрада» – ред.), 400 осіб сьогодні в розшуку, великій кількості осіб було пред’явлено звинувачення, сьогодні в судах знаходиться велика кількість справ», - розповів секретар РНБО.

За його словами, на сьогоднішньому засіданні РНБО заслухали доповіді голови СБУ, міністра внутрішніх справ та генпрокурора щодо стану розслідування проваджень за 111-ю статтею ККУ.

Данілов проінформував, що у розгляді цих справ є проблема, оскільки значна їх частина стосується Донецької та Луганської областей, і «там складна ситуація з розглядом цих справ, враховуючи певні моменти».

Читайте також: Справа про держзраду експосадовця РНБО та Адміністрації Президента пішла до суду

Секретар РНБО нагадав, що Віктор Янукович, який був засуджений за 111-ю статтею ККУ, - не єдиний із високопосадовців, проти яких розслідується справа про державну зраду.

«На сьогоднішній день розслідується кримінальна справа, де люди, які обіймали посади Президента, голови НБУ, міністрів, співробітників інших центральних органів є в кримінальному провадженні. Стосовно них Службою безпеки проводяться відповідні процесуальні дії», - додав Данілов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-