Справа про держзраду експосадовця РНБО та Адміністрації Президента пішла до суду

Справа про держзраду експосадовця РНБО та Адміністрації Президента пішла до суду

Укрінформ
Правоохоронці завершили досудове розслідування стосовно колишнього посадовця Адміністрації Президента та Апарату Ради національної безпеки та оборони, обвинувачуваного у державній зраді.

Про це повідомили у пресцентрі СБУ, передає Укрінформ.

Встановлено, що він передавав представникам іноземної спецслужби секретну інформацію про вищі органи влади. Під час спецоперації, контррозвідка СБУ викрила і заблокувала протиправну діяльність зловмисника.

За даними слідства, посадовець був завербований іноземною спецслужбою на шкоду державній безпеці України. Його зарубіжних «кураторів» цікавили відомості держтаємниці, до яких він мав допуск і фактичний доступ.

Читайте також: Справа про держзраду: Верховний Суд відмовив адвокатам Януковича у відводі прокурорів

Наразі колишньому чиновнику вручено обвинувальний акт. Матеріали кримінального провадження за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу скеровано до суду, поінформували в СБУ.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років.

Як повідомляв Укрінформ, в СБУ у червні заявили про викриття колишнього посадовця РНБО, який був завербований іноземною спецслужбою.

Читайте також: Ексдепутата із Севастополя судитимуть за держзраду

За даними прокуратури, згідно з матеріалами слідства, у період 2014 року підозрюваний, який на час вчинення інкримінованого злочину працював в Адміністрації Президента (а надалі - у РНБО), маючи доступ до державної таємниці, вступив у злочинну змову з представником іноземної спецслужби та передав останньому відомості, які отримував у зв’язку з виконанням службових обов’язків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-