Ексдепутата із Севастополя судитимуть за держзраду

Ексдепутата із Севастополя судитимуть за держзраду

Укрінформ
Колишній депутат міської ради Севастополя, який допомагав російським окупантам, постане перед судом за обвинуваченням у державній зраді.

Про це повідомляє в Фейсбуці прокуратура АР Крим та Севастополя, передає Укрінформ.

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно депутата Севастопольської міської ради VI скликання за ч. 1 ст. 111 КК (Державна зрада). Санкція передбачає позбавлення волі терміном від десяти до п'ятнадцяти років.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений, будучи громадянином України, спільно з іншими депутатами Севастопольської міської ради з метою приховання факту окупації півострова Крим збройними силами РФ та легітимізації дій держави-окупанта, у березні 2014 року прийняв ряд постанов щодо проведення "загальнокримського референдуму", "незалежності АР Крим та міста Севастополя", "створення Республіки Крим" та прийняття міста Севастополя до складу РФ", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Прокуратура Криму направила до суду справу стосовно ще одного колаборанта

За даними прокуратури, після окупації півострова підозрюваний продовжив свою діяльність у незаконно створеному органі "Законодавчі збори міста Севастополя", чим сприяв представникам держави-окупанта у проведенні підривної діяльності проти України. Надалі громадянин України балотувався до зазначеного органу влади на незаконних виборах у вересні 2014 року.

Як наголошують у наглядовому відомстві, обвинувачений своїми діями надавав допомогу представникам іноземної держави в легітимізації окупації території України та, перейшовши на бік ворога, сприяв становленню окупаційної влади РФ.

Читайте також: Справа про держзраду ще одного кримського судді пішла до суду

У прокуратурі нагадали, що загалом до суду скеровано 39 обвинувальних актів стосовно депутатів Севастопольської міської ради VI скликання, 38 з яких – за результатами здійснення спеціального досудового розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-