Прокуратура Криму направила до суду справу стосовно ще одного колаборанта

Прокуратура Криму направила до суду справу стосовно ще одного колаборанта

Укрінформ
Прокуратурою Автономної Республіки Крим та м.Севастополя направлено до суду обвинувальний акт стосовно «самооборонівця», який сприяв окупації півострова.

Про це повідомляє у Фейсбуці прокуратура Автономної Республіки Крим та м.Севастополя, передає Укрінформ.

«Прокуратурою АР Крим та м. Севастополя скеровано до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 260 КК України (участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років», - йдеться в повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що громадянин України у лютому 2014 року вступив до складу незаконного збройного формування «Самооборона Криму» та брав активну участь у його діяльності.

Читайте також: Контррозвідка затримала бойовика, який допомагав Росії окупувати Крим

Так, спільно з іншими «самооборонівцями», обвинувачений брав участь у затриманні проукраїнськи налаштованих кримчан під час мітингу на підтримку територіальної цілісності України 26 лютого 2014 року.

«Згодом, після встановлення ефективного контролю держави-окупанта на території півострова, продовжив свою протиправну діяльність у складі «Самооборони Криму». За свою участь у функціонуванні вказаного збройного формування обвинувачений отримував грошову винагороду, а також наказом «військового комісара Республіки Крим» нагороджений медаллю Міністерства оборони РФ «За повернення Криму», - відзначили у наглядовому відомстві.

Громадянин України був виявлений на території Херсонської області, 28 серпня 2021 року йому було повідомлено про підозру.

У прокуратурі АРК Крим та м. Севастополя нагадали, що чисельний склад учасників незаконних збройних формувань, які активно сприяли окупації півострова Крим, становить близько 2000 осіб. Наразі, 258 «самооборонівцям» повідомлено про підозри та направлено до суду 14 обвинувальних актів за ст.ст. 110, 111, 260 КК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-