Прокуратура скерувала до суду нові звинувачення щодо кримських суддів-зрадників

Прокуратура скерувала до суду нові звинувачення щодо кримських суддів-зрадників

Укрінформ
Прокуратурою АР Крим та м. Севастополя за фактом державної зради до суду скеровано обвинувальні акти стосовно колишніх кримських "суддів".

Про це йдеться в повідомленні прокуратури Автономної Республіки Крим та м.Севастополя, передає Укрінформ.

"За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та м. Севастополя, у порядку спеціального досудового розслідування, до суду скеровано обвинувальні акти стосовно колишніх "суддів" АР Крим за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада)", - повідомляє прокуратура.

Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від дванадцяти до п'ятнадцяти років.

У ході досудового розслідування встановлено, що обвинувачені, після окупації півострова у 2014 році, зрадили присязі на вірність народу України та перейшли на службу до незаконно створених "Бахчисарайського районного суду Республіки Крим" та "Білогірського районного суду Республіки Крим".

Читайте також: У Запоріжжі судитимуть членів банди за вбивство професора університету

Займаючи вказані посади, "судді", незаконно винесли постанови про визнання 4-х активістів кримськотатарського національного руху винними у, нібито, організації масового одночасного перебування громадян, що порушує громадський порядок (ч. 1 ст. 20.2.2 КпАП РФ).

Як уточнили в наглядовому відомстві, йдеться про події 3 травня 2014 року, коли кримські татари перекрили дорогу на кількох ділянках трас Сімферополь-Севастополь, Херсон-Джанкой-Феодосія-Керч, Сімферополь-Феодосія-Керч та інших, виступаючи проти окупації півострова та у зв’язку із забороною в’їзду до Криму лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву.

"Саме ці дії активістів і було кваліфіковано окупантами як "адміністративне правопорушення" та притягнуто їх до "відповідальності", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Кримського татарина Газієва в російському СІЗО побили та поголили йому бороду – Денісова

Окрім цього, відзначили в прокуратурі, обвинувачені приймали незаконні рішення у низці судових (адміністративних, кримінальних, цивільних) справ, тим самим надавши допомогу представникам іноземної держави у переході судової системи України, яка діяла на території півострова, на відправлення правосуддя за законодавством країни-окупанта.

Як повідомляв Укрінформ, прокуратура Автономної Республіки Крим і м. Севастополя скерувала до суду обвинувальні акти за підозрою в державній зраді щодо "суддів" "Судацького міського суду Республіки Крим" та "Білогірського районного суду Республіки Крим" , які у 2014 році зрадили присягу на вірність народу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-