В окупованому Криму – нові масові затримання біля «військового суду»

В окупованому Криму – нові масові затримання біля «військового суду»

Фото
Укрінформ
В окупованому Криму нові масові затримання людей біля будівлі «Кримського гарнізонного військового суду». Поліцейські загнали в автобус 19 осіб, зокрема 7 жінок.

Про це повідомляє у Фейсбуці "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

«Біля будівлі Кримського гарнізонного військового суду в Сімферополі, де сьогодні по відеозв'язку з військовим судом у Власисі розглядається апеляція у справі красногвардійської групи «Хізб ут-Тахрір», знову пройшли масові затримання слухачів з-поміж кримських татар», - йдеться у повідомленні.

За даними «Кримської солідарності», до Центрального відділку поліції м. Сімферополь везуть 19 людей. Серед затриманих – жінки і кореспондент «Кримської солідарності».

Зазначається, що люди перебували біля будівлі «Кримського гарнізонного військового суду», очікуючи результатів судового засідання у красногвардійській «справі Хізб ут-Тахрір», фігурантам якої — Абдулганієву, Абхаїрову та Емірусеїнову призначили від 12 до 17 років позбавлення волі.

Повідомляється, що кримських татар затримано, попри наявність у них медичних масок і дотримання соціальної дистанції. Усіх посадили в автобус, який під'їхав заздалегідь. Загалом обмежені у свободі пересування 19 осіб, з них 7 жінок. В однієї з них залишилася мала дитина, яку забрала мати затриманої.

Читайте також: В окупованому Криму затримали адвоката, який прибув на допомогу активістам

Кореспондент «Кримської солідарності» і «Граней.ру» Куламет Ібраїмов був затриманий, попри пред'явлене редакційне посвідчення журналіста.

Один із затриманих, Абдулмеджид Сейтумеров, коментуючи своє перебування біля «Кримського гарнізонного військового суду», повідомив, що не згоден з тим, що його народ звинувачують у тероризмі.

«Ми приходимо, дотримуючись коронавірусних обмежень, і висловлюємо свою незгоду з тим, що на кримських татар вішають тавро терористів. Нашим братам із «красногвардійської групи» дали величезні терміни за розмови про релігію, за інакодумство. Ми й надалі висловлюватимемо свою незгоду мирним шляхом», - сказав активіст.

Це вже третє масове затримання кримських татар біля «Кримського гарнізонного військового суду» у м. Сімферополь.

Як повідомлялося, 25 жовтня «правоохоронці» провели масові затримання кримських татар біля будівлі «Кримського гарнізонного військового суду» у Сімферополі, де проходила апеляція у справі «красногвардійської групи» шляхом відеозв'язку з Апеляційним військовим судом у місті Власиха Московської області.

До цього, 11 жовтня, поліція розігнала десятки слухачів, які стояли в масках і з дотриманням соціальної дистанції біля будівлі «Кримського гарнізонного військового суду», очікуючи результатів апеляційного засідання у красногвардійській «справі Хізб ут-Тахрір». Пізніше їм було винесено штрафи за організацію «одночасного масового перебування громадян у громадських місцях, що спричинило порушення громадського порядку».

Читайте також: Суд РФ ухвалив вирок чотирьом кримським татарам - від 12 до 17 років колонії

Учасників красногвардійської "справи Хізб ут-Тахрір" затримали 14 лютого 2019 року за причетність до ісламської політичної партії «Хізб ут-Тахрір», забороненої у РФ, але легальної та публічної в Україні до 2014 року.

3 листопада 2020 року Південний окружний військовий суд засудив фігурантів справи Рустема Емірусеїнова до 17 років позбавлення волі, Ескендера Абдулганієва – до 12 років та Арсена Абхаїрова – до 13. Рішення було винесене судовою колегією у складі – Пліско Роман, Костін Ігор, Звягін Євген.

Фото Кримської солідарності

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-