Окупанти хочуть продовжити арешт Джелялову та братам Ахтемовим

Окупанти хочуть продовжити арешт Джелялову та братам Ахтемовим

Укрінформ
В окупованому Криму ФСБ направила в суд клопотання про продовження арешту Наріману Джелялову, а також Асану та Азізу Ахтемовим.

Про це адвокат Микола Полозов повідомив у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

«Слідчий ФСБ направив до Київського районного суду Сімферополя клопотання про продовження термінів тримання під вартою щодо Нарімана Джелялова, а також Асана та Азіза Ахтемових», - йдеться у повідомленні.

За словами Полозова, всі три клопотання слідчого будуть розглянуті у так званому Київському районному суді Сімферополя в один день – у четвер, 28 жовтня.

Читайте також: Влада РФ зробить все, аби голос Джелялова в «суді» не пролунав - Полозов

Засідання з розгляду клопотання слідчого про продовження терміну тримання під вартою щодо Нарімана відбудеться о 10.00, щодо Азіза – о 12.00, щодо Асана – о 14.00.

Нагадаємо, 3 та 4 вересня в окупованому Криму силовики провели незаконні обшуки та затримання першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, а також активістів Азіза та Асана Ахтемових, Шевкета Усеїнова, Ельдара Одаманова.

6 вересня районний «суд» Сімферополя заарештував Джелялова та братів Ахтемових до 4 листопада. Одаманов і Усеїнов отримали 14 та 15 діб «адміністративного арешту» відповідно.

Нарімана Джелялова після посилення вироку звинувачують у скоєнні диверсії на газопроводі у селі Перевальному (ч. 1 статті 281 КК РФ). Йому загрожує до 20 років позбавлення волі. 8 жовтня його помістили до психіатричної лікарні у Сімферополі, де щодо нього проводиться стаціонарна психолого-психіатрична експертиза.

Читайте також: Полозов: Ризик, що Джелялова можуть посадити на 20 років, – стовідсотковий

Асана Ахтемова звинувачують у «Диверсії, вчиненій групою осіб» (ч. 2 статті 281 КК РФ). Йому також висунуто звинувачення за ч.4 статті 222.1 КК РФ (Незаконне придбання, зберігання вибухових речовин групою осіб). Адвокат вважає, що посилення звинувачення є помстою Асану Ахтемову за те, що він змінив свідчення, дані раніше під тортурами. На сьогодні він вже близько 50 днів утримується в карантинній камері СІЗО м.Сімферополя.

Фото: ghall.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-