Полозов: Ризик, що Джелялова можуть посадити на 20 років, – стовідсотковий

Полозов: Ризик, що Джелялова можуть посадити на 20 років, – стовідсотковий

Укрінформ
Ризик того, що окупаційний так званий "суд" Криму на 20 років може позбавити волі кримськотатарського активіста, першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, стовідсотковий. Разом із цим "справа" є політично мотивованою та сфабрикованою.

Про це у програмі "5 вопросов" телеканалу "Дом" розповів адвокат Микола Полозов.

"Ризик стовідсотковий, тому що інакше навіщо органам ФСБ було відкривати цю "кримінальну справу"? З огляду на те, що в Росії щодо таких політичних справ суд як незалежний інститут влади відсутній, і він проштамповує ті рішення, на які чекає Кремль, абсолютно очевидно, що незалежно від непричетності Нарімана до вчинення будь-яких злочинів; враховуючи тільки ту обставину, що він є кримським татарином, що він є активістом, заступником голови Меджлісу — тільки з цих підстав йому буде винесено обвинувальний вирок. Ми це бачили в десятках і сотнях інших "кримінальних справ", які відбувалися в Криму за майже 8 років окупації", — сказав він.

Полозов нагадав, що на цьому етапі Джелялов перебуває під вартою. А останнього місяця — на стаціонарній психолого-психіатричній експертизі.

"Він був направлений за постановою "слідчого", хоча від початку заперечував проведення такої експертизи, оскільки немає жодних підстав для її призначення. Разом із тим, вже майже місяць він перебуває в стаціонарному відділенні Першої кримської психіатричної лікарні. Це відділення, де проводять експертизу щодо осіб, які утримуються під вартою. Фактично це підрозділ Сімферопольського СІЗО", — розповів адвокат.

Читайте також: У МЗС назвали «каральною практикою» примусове направлення Джелялова до психлікарні

За словами Полозова, чергові "судові засідання" можуть відбутися наступного тижня.

"Оскільки термін утримання під вартою закінчується. "Слідство", напевно, звертатиметься з клопотанням про продовження строку тримання під вартою", — додав адвокат.

Як повідомлялося, Нарімана Джелялова так звана "влада" Криму поставила на облік в СІЗО як "особу, схильну до скоєння терористичних і екстремістських злочинів". Окупанти бездоказово звинувачують його у вчиненні диверсії в Криму. Йому загрожує до 20 років за ґратами. Полозов заявляв, що помістивши Джелялова до психіатричної лікарні, окупанти в Криму намагаються його залякати й одночасно ізолювати від громадськості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-