Окупанти широко застосовують у Криму каральну психіатрію - Україна в ОБСЄ

Окупанти широко застосовують у Криму каральну психіатрію - Україна в ОБСЄ

Укрінформ
Росія широко застосовує каральну психіатрію стосовно кримчан, які виступають проти окупації півострова – вже зареєстровано 49 таких випадків.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ.

"Наріман Джелял змушений пройти так звану "психолого-психіатричну експертизу". І це – черговий приклад широкого застосування Росією каральної психіатрії стосовно кримчан, які виступають проти окупації", - заявив Цимбалюк.

Він нагадав, що першим випадком, ще в серпні 2016 року, була справа Ільмі Умерова, котрий згодом описав своє примусове перебування в лікарні як "одне безперервне катування".

Український посол поінформував іноземних дипломатів, що, за даними Кримської правозахисної групи, принаймні в 49 політичних випадках кримських активістів відправляли на примусове обстеження до психіатричної лікарні.

Читайте також: Кримських «суддів» звинувачують у воєнному злочині за переслідування керівника Меджлісу

Як повідомлялося, адвокат Микола Полозов поінформував, що першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, незаконно затриманого окупантами в Криму, 7 жовтня перевели із СІЗО у відділення психіатричної лікарні, де проводиться стаціонарна психолого-психіатрична експертиза стосовно підслідних осіб, яких тримають під вартою. Експертиза триватиме від 21 до 28 днів.

Адвокат нагадав, що раніше Джелялов відмовився проходити психіатричну експертизу з огляду на відсутність підстав для її призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-