Кримських «суддів» звинувачують у воєнному злочині за переслідування керівника Меджлісу

Кримських «суддів» звинувачують у воєнному злочині за переслідування керівника Меджлісу

Укрінформ
До суду скеровано обвинувальний акт щодо трьох "суддів" незаконно створеного "Верховного суду Республіки Крим", дії яких кваліфікують, як воєнний злочин.

Про це повідомляє прокуратура Автономної Республикі Крим та м. Севастополя, передає Укрінформ.

"Дії обвинувачених кваліфіковано як воєнний злочин, за ч. 1 ст. 438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до дванадцяти років", - йдеться в повідомленні прокуратури.

За даними слідства, "колегія суддів" причетна до незаконного кримінального переслідування та засудження одного з керівників Меджлісу кримськотатарського народу за події під стінами Верховної Ради АР Крим 26 лютого 2014 року.

Як повідомила прокуратура, обвинувачені брали безпосередню участь у переслідуванні громадян України, незгодних з окупацією півострова. Нехтуючи положеннями Конвенції 1949 року про захист цивільного населення під час війни, вони незаконно застосовували законодавство РФ при кваліфікації подій, які фактично відбувалися до встановлення контролю Російської Федерації над територією півострова.

Читайте також: Дії Росії у Криму несумісні з гуманітарним правом - МЗС Польщі

У результаті протиправних дій та рішень, "суддів" одного з керівників Меджлісу кримськотатарського народу було визнано винним і засуджено до 8 років позбавлення волі за нібито організацію масових безладів під будівлею ВР АР Крим 26 лютого 2014 року.

Як відомо, 26 лютого 2014 року під стінами Верховної Ради АР Крим пройшов мітинг на підтримку територіальної цілісності України. Згідно з указом Президента України 26 лютого в Україні відзначають день опору мешканців півострова російській окупації Криму.

Фото: ark.gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-