Дії Росії у Криму несумісні з гуманітарним правом - МЗС Польщі

Дії Росії у Криму несумісні з гуманітарним правом - МЗС Польщі

Заява
Укрінформ
Запровадження Радою ЄС санкцій щодо восьми громадян РФ за дії проти територіальної цілісності України свідчить про єдність та послідовність політики Євросоюзу в цьому питанні.

Про це йдеться в заяві МЗС Польщі, передає Укрінформ.

У зовнішньополітичному відомстві наголошують, що ведення російського правопорядку на території Криму суперечить загальноприйнятим положенням гуманітарного права.

“Органи судової влади Росії беруть активну участь в організованій кампанії переслідування кримськотатарської меншини - через підтримку її представниками суверенітету і територіальної цілісності України в Криму та Севастополі“, - зазначається в заяві.

При цьому вказується, що звіти Верховного комісара ООН з прав людини свідчать про численні добре задокументовані порушення прав людини російською окупаційною владою.

Читайте також: Під «військовим гарнізонним судом» у Криму затримали 15 осіб

У МЗС нагадують, що Польща послідовно підтримує незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України відповідно до Резолюції 68/262 Генеральної Асамблеї ООН, ухваленої 27 березня 2014 року, і підтверджує своє незмінне зобов’язання не визнавати незаконної анексії Криму та Севастополя Росією.

Як повідомлялося, Рада ЄС ухвалила поширити обмежувальні заходи додатково на вісьмох осіб за активну підтримку дій та імплементацію політики, що підриває або загрожує територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України.

Читайте також: Новий етап репресій у Криму – помста за Кримську платформу

До санкційного списку додали співробітників правоохоронних органів – суддів, прокурорів та офіцерів безпеки, які відповідають за виконання законів Росії в окупованому Криму та Севастополі. Ці особи приймали упереджені рішення у політично мотивованих справах, переслідували або застосовували репресії до противників незаконної анексії півострова.

Таким чином, обмежувальні заходи ЄС за порушення територіальної цілісності України поширюються на 185 осіб та 48 установ. Санкції передбачають заморожування рахунків, включаючи заборону на надання їм будь-яких коштів, а також заборону на в’їзд або транзит територією ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-