Євросоюз ввів санкції проти ще вісьмох осіб через окупацію Росією Криму

Євросоюз ввів санкції проти ще вісьмох осіб через окупацію Росією Криму

Укрінформ
Рада ЄС прийняла рішення поширити санкції за дії проти територіальної цілісності та суверенітету України ще на 8 осіб.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена в понеділок на сайті Європейської Ради.

«Рада ЄС сьогодні вирішила поширити обмежувальні заходи додатково на 8 осіб за активну підтримку дій та імплементацію політики, що підриває або загрожує територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, персони, що додані до санкційного списку, є співробітниками правоохоронних органів – судді, прокурори та офіцери безпеки, які відповідають за виконання законів Росії у незаконно анексованому Криму та у Севастополі. Ці персони приймали упередженні рішення у політично мотивованих справах, переслідували або застосовували репресії до противників незаконної анексії Криму й Севастополя.

Таким чином, обмежувальні заходи ЄС за порушення територіальної цілісності України поширюються на 185 осіб та 48 установ. Всі визначені персони є суб’єктами заморожування рахунків, включаючи заборону на надання їм будь-яких фондів, на них також поширюється заборона на подорожі, включаючи в’їзд або транзит територією ЄС.

Імена згаданих осіб будуть оприлюднені в Офіційному журналі ЄС.

Міністерство закордонних справ України вітає рішення Ради Європейського Союзу.

Українські дипломати акцентували, що Європейський Союз засвідчив принциповість своєї позиції щодо захисту прав людини та відданості подальшому впровадженню політики невизнання спроби анексії Криму з боку Російської Федерації.

"Запровадження Радою ЄС нових обмежувальних заходів напередодні 23-го саміту Україна-ЄС слугує черговим свідченням беззастережної підтримки Європейським Союзом України у її боротьбі за відновлення суверенітету і територіальної цілісності у міжнародно визнаних кордонах. Це також підтверджує єдність України та Європейського Союзу у захисті прав людини і основоположних свобод, є кроком з втілення домовленостей установчого саміту Кримської платформи", - зазначили в МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві додали, що дія обмежувальних заходів ЄС має тривати, допоки РФ не припинить тимчасову окупацію Криму та інші грубі порушення норм міжнародного права.

У МЗС запевнили, що Україна продовжить працювати разом з ЄС задля розширення сфери застосування санкцій, зокрема активації нового Глобального правозахисного механізму санкцій ЄС до порушників прав людини в Криму.

Як зазначається в повідомленні, Європейський Союз не визнає незаконну анексію Криму та міста Севастополь Російською Федерацією, та продовжує засуджувати порушення Росією міжнародного права.

Читайте також: Євросоюз продовжив санкції проти РФ та Сирії за розповсюдження хімзброї

«ЄС залишається непохитним у підтримці територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України», - наголошується у повідомленні Європейської Ради.

Як вже повідомлялося, ЄС вперше застосував санкції за підрив або погрози проти територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України 17 березня 2014 року. Ці обмежувальні заходи переглядаються та продовжуються кожні шість місяців, наразі вони є чинними до 15 березня 2022 року

Читайте також: Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції за російські «вибори» на окупованих територіях

Інші обмежувальні заходи, які ЄС застосовує у відповідь на кризу в Україні, включають економічні санкції проти деяких секторів економіки Росії, які нині є чинними до 31 січня 2022 року, а також обмежувальні заходи за незаконну анексію Криму та Севастополя, що застосовуються на території Кримського півострова, та є чинними до 23 червня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-