Окупанти продовжують штрафувати кримських татар за мітинг біля ФСБ

Окупанти продовжують штрафувати кримських татар за мітинг біля ФСБ

Укрінформ
В окупованому Сімферополі  брата незаконно заарештованого Асана Ахтемова оштрафували за участь у стихійному зібранні біля будівлі ФСБ, яке відбулося  ще на початку вересня.

Про це повідомляє у Фейсбуці «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

«Київський районний суд Сімферополя ухвалив винести Арсену Ахтемову адміністративний штраф у розмірі 15 тисяч рублів (5573 грн - ред.) за порушення санітарних норм під час стихійного зібрання біля будівлі ФСБ 4 вересня», - йдеться в повідомленні.

За словами Арсена, до будівлі ФСБ він поїхав після того, як дізнався, що його рідний брат Асан зник. Там же перебував його батько. Коли Арсен почув, як співробітник ФСБ попереджав присутніх про порушення «указу» так званого глави Криму про «введення режиму підвищеної готовності» і побачив автозаки, що під'їхали, він вирішив піти геть, щоб не бути затриманим. Проте за 200 метрів від будівлі ФСБ його наздогнали і грубо затримали, поваливши на землю.

«Скрутили, у мене навіть сліди залишилися - гематоми, подряпини були. Коли вони мене збили, я ще метрів п’ять пролетів, прокотився на ліктях», - розповів Арсен.

Читайте також: В окупованому Криму журналіста оштрафували за репортаж біля будівлі ФСБ

Арсена і його батька Ескендера Ахтемова за рішенням «суду» відправили до слідчого ізолятора, де вони просиділи 15 діб за «непокору законному розпорядженню працівника поліції».

15 жовтня стосовно Арсена Ахтемова в Київському районному «суді» відбулося друге засідання - вже за «невиконання правил поведінки при загрозі виникнення НС». Повідомляється, що рішення про стягнення штрафу з Арсена Ахтемова було прийнято попри те, що на жодній фотографії у матеріалах «справи» його не зафіксовано.

При цьому представники обвинувачення і співробітники поліції, які складають адмінпротокол, на засіданні були відсутні, а всі клопотання захисту були відхилені.

Раніше Зарема Ахтемова - мати Асана Ахтемова, який зазнав тортур, - також була визнана винною за участь у подіях 4 вересня біля будівлі ФСБ і оштрафована на 10 тисяч рублів.

У п'ятницю, 15 жовтня рішення про штраф у розмірі 7 тисяч рублів (2600 грн) було прийнято щодо активіста Ризи Решетова.

Читайте також: Провокації і стукацтво: у Междлісі розповіли про обстановку в окупованому Криму

Нагадаємо, у Київському районному «суді» проведено більш як 40 засідань щодо людей, яких масово затримали біля будівлі ФСБ в Сімферополі. Тільки в одному випадку провадження було припинено, у решті - призначено штрафи. Адвокати готують на ці рішення апеляційні скарги.

Як повідомлялося, 3 і 4 вересня в Криму затримали і вивезли у невідомому напрямку Ельдара Одаманова, Асана і Азіза Ахтемова, Шевкета Усеїнова і Нарімана Джелялова за підозрою в підриві газопроводу в селі Перевальному. Більше доби про них нічого не було відомо. Десятки людей, в тому числі родичі, журналісти й адвокати, прийшли до будівлі ФСБ, аби з’ясувати долю викрадених. Близько 60 із них було затримано і доставлено до райвідділів поліції Сімферополя. На 58 осіб було складено адміністративні протоколи за «невиконання правил поведінки при НС».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-