Окупанти у Криму завтра продовжать судилище над Єсипенком

Окупанти у Криму завтра продовжать судилище над Єсипенком

Укрінформ
У «Сімферопольському районному суді» тимчасово окупованого Криму 12 жовтня продовжиться розгляд по суті справи журналіста-фрілансера «Крим.Реалії» Владислава Єсипенка.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова.

Вона зазначила, що країна-окупант звинувачує Єсипенка у «незаконному виготовленні вибухових речовин та зберіганні зброї».

Крім того, у підконтрольному РФ «Севастопольському міському суді» відбудеться засідання у «справі Рустема Мурасова», під час якого очікується розгляд апеляційної скарги захисту на рішення «суду» щодо проведення обшуку.

Також у Севастополі відбудеться засідання у «справі про надання неправдивих свідчень», під час якого очікується розгляд апеляційної скарги захисту Руслана Бекірова на постанову про відмову в задоволенні позовних вимог.

Читайте також: На процесі у справі журналіста Єсипенка допитали свідків обвинувачення

У Південному окружному військовому суді РФ у Ростові-на-Дону намічені засідання у «справі Хізб ут-Тахрір»:

- стосовно учасників так званої «другої сімферопольської групи», до якої входять Тофік Абдулгазієв, Владлен Абдулкадиров, Іззет Абдуллаєв, Меджит Абдурахманов та Білял Аділов (розгляд справи по суті);

- стосовно учасників так званої «другої сімферопольської групи», до якої входять Ремзі Бекіров, Ризі Ізетов, Раїм Айвазов, Шабан Умеров та Фарход Базаров (розгляд справи по суті);

- стосовно Вадима Бектемирова, очікується допит свідків обвинувачення.

Читайте також: Стан здоров’я задовільний: митрополит ПЦУ зустрівся з заарештованим у Криму Єсипенком

Денісова закликала міжнародну спільноту зреагувати на чергові незаконні судилища та не зменшувати тиск на Російську Федерацію задля захисту прав громадян, які залишилися на території тимчасово окупованого Криму, а також звільнити всіх незаконно утримуваних країною-агресором громадян України.

Як повідомлялося, 10 березня Владислава Єсипенка затримали в тимчасово окупованому Криму. Його обвинуватили в незаконному виготовленні вибухового пристрою. ФСБ РФ стверджує, що затримала Єсипенка, аби запобігти проведенню ним підривних акцій в інтересах українських спецслужб.

12 березня Єсипенка взяли під варту. До журналіста протягом 27 днів не допускали адвокатів.

Читайте також: Доповідь ООН з прав людини: глава місії розповіла про тортури Єсипенка в окупованому Криму

Адвокат Олексій Ладін заявив, що слідчі ФСБ за підсумками дактилоскопічної експертизи не виявили відбитків Єсипенка на вибухівці, нібито знайденій у машині журналіста.

Українському громадянину загрожує 18 років позбавлення волі. Саме на такому покаранні наполягає обвинувачення.

6 вересня Єсипенко на слуханні в «суді» заявив, що свідчення окупантам давав під тортурами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-