На процесі у справі журналіста Єсипенка допитали свідків обвинувачення

На процесі у справі журналіста Єсипенка допитали свідків обвинувачення

Укрінформ
В окупованому Криму Сімферопольський районний «суд» допитав у справі Владислава Єсипенко свідків звинувачення.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група, передає Укрінформ.

«Допитували оперуповноваженого співробітника ФСБ В'ячеслава Тропіна, котрий здійснював обстеження житла, в якому зупинявся Єсипенко, і ділянки місцевості, де, за версією обвинувачення, журналіст дістав вибуховий пристрій. Також був допитаний понятий, який брав участь при обстеженні житла, Олексій Лузанов», - повідомляє КПГ з посиланням на адвоката Дмитра Дінзе.

За словами адвоката, «один зі свідків обвинувачення виявився людиною з поганою пам'яттю»: «Не міг детально пояснити, як проходив оперативно-розшуковий захід, хто конкретно на ньому був присутній та інші обставини, які мали значення для кримінальної справи. Під кінець він скотився у своїх свідченнях на те, що він нічого не пам'ятає і нічого не може розповісти».

Читайте також: Доповідь ООН з прав людини: глава місії розповіла про тортури Єсипенка в окупованому Криму

Захисник зауважив, що це обурило навіть суддів.

«Навіть суддя обурився, перепитавши, чи не було у свідка травм, пов'язаних із втратою пам'яті. В результаті суддя запропонував йому тренувати пам'ять », - додав Дінзе.

Як повідомлялося, 10 березня журналіста Владислава Єсипенка затримали у тимчасово окупованому Криму. Його обвинуватили в незаконному виготовленні вибухового пристрою. 12 березня його взяли під варту. До журналіста протягом 27 днів не допускали адвокатів. Згодом він повідомив про тортури з боку російських спецслужб.

Читайте також: У журналіста Єсипенка після тортур погіршилося здоров'я - проблеми з тиском і зором

Адвокат Олексій Ладін заявив, що слідчі ФСБ за підсумками дактилоскопічної експертизи не виявили відбитків Єсипенка на вибухівці, нібито знайденій у машині журналіста.

Українському громадянинові загрожує 18 років позбавлення волі. Саме на такому покаранні наполягає сторона обвинувачення.

6 вересня Єсипенко на слуханні його «справи» в Сімферопольському міському «суді» заявив, що показання окупантам давав під тортурами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-