У Росії та в окупованому Криму відбудуться суди щодо українських політв’язнів

У Росії та в окупованому Криму відбудуться суди щодо українських політв’язнів

Укрінформ
У Російській Федерації та в тимчасово окупованому Криму сьогодні відбудуться чергові судові засідання щодо українських політв’язнів.

Про це уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Сьогодні у підконтрольному РФ так званому Київському районному суді міста Сімферополя в тимчасово окупованому Криму відбудуться судові засідання стосовно Айдера Кадирова та Казима Аметова, яким інкримінують адміністративне правопорушення, передбачене ст.20.6.1 КоАП РФ «невиконання правил поведінки при надзвичайній ситуації чи загрозі її виникнення», - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Денісова закликала міжнародні правозахисні організації відвідати суди над кримськими татарами

Крім того, зазначила омбудсмен, у Південному окружному військовому суді в Ростові-на-Дону у РФ відбудуться судові засідання у «справі Хізб ут-Тахрір». Зокрема, на засіданні стосовно учасників «другої сімферопольської групи»: Ремзі Бекірова, Сейтвели Сейтабдієва, Рустема Сейтхалілова, Руслана Сулейманова та Асана Янікова - очікується розгляд справи по суті. У справі так званої «третьої сімферопольської групи» відбудеться попереднє засідання стосовно Тимура Ялкабова. У так званій «справі Еміля Зіядінова» очікується розгляд справи по суті.

Денісова закликала генерального консула України в Ростові-на-Дону Тараса Малишевського та міжнародні правозахисні організації "відвідати незаконні судилища задля недопущення порушення прав незаконно утримуваних громадян України, а також сприяння забезпеченню права на захист і справедливий суд".

Читайте також: Окупанти відпустили активістку, затриману в Криму біля «суду», де слухали «справу Джелялова»

Як повідомляв Укрінформ, 4 вересня у Сімферополі в окупованому Криму біля будівлі ФСБ затримано більш як 40 осіб, які намагалися дізнатися місцезнаходження п'яти забраних силовиками кримських татар. Серед них були й журналісти Айдер Кадиров і Нурі Абдурашитов, які працюють на "Кримську солідарність" і "Грани.ру".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-