В окупованому Криму біля будівлі ФСБ затримали понад 40 осіб

В окупованому Криму біля будівлі ФСБ затримали понад 40 осіб

Укрінформ
В окупованому Криму у Сімферополі біля будівлі ФСБ затримано більш як 40 осіб, які намагалися дізнатися місцезнаходження п'яти забраних силовиками кримських татар.

Про це у Фейсбуці повідомляє "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

"Біля будівлі ФСБ на вулиці Франка у Сімферополі затримали 40 осіб. Серед них як чоловіки, так і жінки", - йдеться у повідомленні.

Крім того, було затримано двах цивільних журналістів - Айдера Кадирова і Нурі Абдурашитова, що працюють на "Кримську солідарність" і Грани.ру.

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив у Фейсбуці, що серед затриманих - голова Центральної виборчої комісії Курултаю кримськотатарського народу і член Меджлісу Леммар Юнусов.

Як повідомлялося, 3 і 4 вересня в окупованому Криму після обшуків відвезли у невідомому напрямку п'ятьох кримських татар: Ельдара Одаманова, Нарімана Джеляля, Азіза Ахтемова, Асана Ахтемова і Шевкета Усеінова.

Читайте також: МЗС України висловило протест через нові затримання в окупованому Криму

Родичі та адвокати роблять спроби знайти зниклих, але досі місцезнаходження жодного із затриманих не відомо.

Голова Меджлісу Рефат Чубаров раніше повідомляв, що Джеляль знаходиться в "Управлінні ФСБ Росії по Республіці Крим та м.Севастополь".

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з черговими незаконними обшуками і затриманнями у тимчасово окупованому Криму.

Президент Володимир Зеленський розцінює чергові обшуки і затримання в окупованому Криму як реакцію РФ на початок роботи Кримської платформи і вимагає звільнити затриманих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-