Окупанти відпустили активістку, затриману в Криму біля «суду», де слухали «справу Джелялова»

Окупанти відпустили активістку, затриману в Криму біля «суду», де слухали «справу Джелялова»

Фото
Укрінформ
В окупованому Криму активістку Лейлу Яшлавську, яку затримали біля будівлі "суду", де слухали "справу Джелялова", випустили з відділення поліції за п'ять годин після затримання.

Про це інформує у Фейсбуці "Кримська солідарність", повідомляє Укрінформ.

"Через 5 годин після затримання, з Київського районного відділення поліції було відпущено Лейлу Яшлавську, яку вдень затримали біля будівлі Верховного суду Криму за прохання пояснити причину пред'явлення паспорта", - йдеться у повідомленні.

Окупанти відпустили активістку, затриману через «справу Джелялова»/Фото: Кримська солідарність

Як пояснила сама активістка, вона приїхала до будівлі "суду", щоб почути рішення у "справі Нарімана Джелялова".

Читайте також: Кримські адвокати написали скарги на нестерпні умови в СІЗО Новочеркаська

При цьому співробітники поліції не дозволяли стояти біля будівлі "суду" і вимагали відійти. За її словами, вони почали "вибірково брати паспортні дані у кримських татар".

Як вважає Яшлавська, у "правоохоронців" повинні бути серйозні підстави для того, щоб вимагати у людей паспортні дані, вона намагалася їх з'ясувати.

"Я чекала пояснень, не повинні будь-яку людину схоплювати на вулиці та вимагати у неї паспорт", - пояснила активістка. Однак співробітник поліції запропонував пройти разом з ним до відділку, а після відмови її відвели туди силоміць.

Читайте також: «Суд» у Криму відхилив апеляцію на арешт імама Февзієва

Яшлавську було затримано приблизно об 11.30 і випущено о 17.30. При цьому процесуальний статус їй не роз'яснили та адвоката до неї не допустили.

Як прокоментував адвокат Еміль Курбедінов, поліція не мала ніякого права тримати людину п'ять годин у відділку, оскільки кожен має право приходити на суди як слухач.

Співробітники поліції, вважає юрист, прекрасно знали, чому люди стояли біля "суду", і своїми діями вони "намагаються витравити рису солідарності з нашого народу".

Читайте також: «Суд» у Криму залишив у силі рішення про допис 2013 року – справу відправлять до ЄСПЛ

Нагадаємо, у п'ятницю в окупованому Криму силовики затримали активістку Лейлу Яшлавську, яка стояла біля будівлі так званого Верховного суду Криму, де почався розгляд апеляційної скарги на арешт першого заступника Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова.

Пізніше "суд" на своєму закритому засіданні залишив чинним рішення про утримання Джелялова під вартою, скоротивши термін його арешту на один день - до 3 листопада.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-