«Суд» у Криму відхилив апеляцію на арешт імама Февзієва

«Суд» у Криму відхилив апеляцію на арешт імама Февзієва

Укрінформ
«Суд» в окупованому Криму відмовив в апеляційній скарзі на арешт імама Раїфа Февзієва, залишивши його під вартою до 12 жовтня.

Про це повідомляє в Фейсбуці «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

«Верховний суд Криму розглянув апеляційну скаргу адвоката Едема Семедляєва на рішення Київського районного суду, який залишив імама Раїфа Февзієва на 1 місяць і 25 діб в СІЗО до 12 жовтня за участь в ісламській політичній партії «Хізб ут-Тахрір», - ідеться у повідомленні.

За словами адвоката Семедляєва, судом не було враховано жодного доказу на захист його підзахисного. Сам Февзієв себе винуватим не вважає.

«Позиція у цій справі у Раїфа така: себе винним не визнає, справу вважає політично мотивованою», - пояснює адвокат.

Читайте також: Денісова заявляє про нелюдські умови для імама Февзієва у СІЗО в окупованому Криму

41-річний Раїф Февзієв, який закінчив мусульманське медресе в Криму, був імамом в селі Строганівка Сімферопольського району.

Уранці 17 серпня до нього прийшли з обшуком співробітники ФСБ РФ у пошуках релігійної літератури, яку самі ж таки підкинули та «виявили» на кухні, серед посуду. Февзієв був затриманий за обвинуваченням в участі у діяльності терористичної організації, «суд» узяв його під варту.

Читайте також: Причетні до порушень прав людини у Криму відповідатимуть за свої дії - МінТОТ

Того дня після обшуків було затримано ще кількох осіб. У Севастополі затримали і згодом заарештували активістів Рустема Мурасова і Рустема Таїрова, а також Джеббара Бекірова, у Бахчисарайському районі - Завура Абдуллаєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-