Переслідування корінних народів у Криму: ПАРЄ отримала запит на проведення дебатів

Переслідування корінних народів у Криму: ПАРЄ отримала запит на проведення дебатів

Укрінформ
На осінню сесію Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) надійшов запит на проведення дебатів щодо політичного переслідування корінних народів в Криму з боку Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ПАРЄ.

«Надійшов запит на проведення термінових дебатів … щодо «політичного переслідування корінних народів в Криму з боку Росії», - повідомили у пресслужбі організації.

Крім того, надійшов запит на проведення дебатів, зокрема, щодо ситуації в Афганістані та збільшення міграційного тиску на кордонах Латвії, Литви і Польщі з Білоруссю.

Зазначається, що осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) пройде в Страсбурзі з 27 до 30 вересня у гібридному форматі (частково онлайн, частково за фізичною присутністю)

Читайте також: Ще одного кримського татарина оштрафували за «мітинг» під будівлею ФСБ у Сімферополі

Як повідомлялося, 3 і 4 вересня в Криму затримали і вивезли в невідомому напрямку Ельдара Одаманова, Асана та Азіза Ахтемова, Шевкета Усеїнова і Нарімана Джелялова за підозрою в підриві газопроводу в селі Перевальному. Більше доби про них нічого не було відомо. Десятки людей, в тому числі родичі, журналісти й адвокати, прийшли до будівлі ФСБ з вимогою дати інформацію про викрадених. Більш як 50 з них були затримані бійцями ОМОНу і доставлені до так званих райвідділків поліції м. Сімферополь.

На 58 осіб були складені адміністративні протоколи за статтею 20.6.1 КпАП РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-