Переслідування кримських татар: Чубаров закликає учасників «Кримської платформи» до консультацій

Переслідування кримських татар: Чубаров закликає учасників «Кримської платформи» до консультацій

Укрінформ
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав учасників “Кримської платформи” провести консультації через масові переслідування його співвітчизників.

Як передає Укрінформ, про це Чубаров написав у Фейсбуці.

“З метою запобігання катастрофічним наслідкам репресій, що розгортаються в ці дні в Криму стосовно корінного кримськотатарського народу, і звільнення всіх кримських політв'язнів, позбавлених волі російськими окупантами, Меджліс кримськотатарського народу закликає вас до термінового проведення міждержавних консультацій в рамках Кримської платформи по ситуації, що склалася в тимчасово окупованому РФ Криму у зв'язку з незаконним затриманням першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова та інших представників корінного кримськотатарського народу на тимчасово окупованій державою-агресором Російською Федерацією території Автономної Республіки Крим та м.Севастополя”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Окупанти відпустили з будівлі ФСБ активіста, який був свідком у справі Джемілєва

За його словами “є очевидним, що новий виток репресій в Криму, здійснюваних російською окупаційною владою стосовно корінного кримськотатарського народу, до всього іншого, переслідує не тільки мету розправи з кримськими татарами, включаючи делегатів Курултаю кримськотатарського народу і членів Меджлісу кримськотатарського народу, які брали участь в інавгураційному саміті Кримської платформи, але і є перевіркою на міцність і рішучість держав - учасників Кримської платформи у відстоюванні ними цілей і принципів підписаної Кримської декларації”.

Читайте також: Політв’язня Абдуллаєва знову помістили в ШІЗО в окупованому Криму

Як повідомляв Укрінформ, 3 і 4 вересня в окупованому Криму після обшуків арештували п'ятьох кримських татар: Ельдара Одаманова, Нарімана Джеляля, Азіза Ахтемова, Асана Ахтемова і Шевкета Усеінова.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з черговими незаконними обшуками і затриманнями у тимчасово окупованому Криму.

Читайте також: У Росії суд продовжив на три місяці арешт кримському татарину Бектемірову

Президент Володимир Зеленський розцінює чергові обшуки та затримання в окупованому Криму як реакцію РФ на початок роботи Кримської платформи і вимагає звільнити затриманих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-