У Росії суд продовжив на три місяці арешт кримському татарину Бектемірову

У Росії суд продовжив на три місяці арешт кримському татарину Бектемірову

Укрінформ
Російський суд продовжив ще на три місяці арешт кримського татарина Вадима Бектемірова.

Про це в Фейсбуці повідомляє «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

«Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону сьогодні продовжив на три місяці арешт фігуранта «справи Хізб-ут Тахрір» Вадима Бектемірова», - йдеться у повідомленні.

Як заявив прокурор, підсудний може «вчинити тиск на свідків, спробувати втекти від суду, перешкоджати судочинству», вказавши на тяжкість інкримінованої йому статті. На його думку, стан здоров'я підсудного дозволяє йому перебувати в СІЗО. Він також додав, що Бектеміров «не проживає на території Ростовської області, за місцем проживання характеризується негативно».

Читайте також: Євросоюз засудив нові обшуки й арешти в окупованому Криму

Прокурор оголосив характеристики від дільничного та адміністрації Просторненського сільського поселення в Криму, де жив Бектеміров, при цьому в другому документі було зазначено, що Бектеміров «неодружений і ніде не працював».

Підсудний заперечив, заявивши, що він одружений, має трьох дітей і працював до моменту затримання.

«Я не згоден з тією оцінкою, яку висловив прокурор. Звідки з'явилися негативні характеристики - мені незрозуміло», - заявив Бектеміров.

Читайте також: У заступника глави Меджлісу Джеляла в Криму проходить обшук, його затримали

Адвокат Марлен Халіков зі свого боку також звернув увагу, що Бектеміров раніше не судимий, у нього є дружина і троє дітей, які потребують його допомоги.

Крім того, зазначив він, до Бектемірова можна застосувати положення Четвертої Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни.

Халіков попросив змінити запобіжний захід на «будь-який, не пов'язаний з триманням під вартою».

Читайте також: ФСБ показала «зізнання» кримських татар у «диверсії» на окупованому півострові

Адвокат за призначенням Тамазі Нодія підтримав свого колегу і також закликав суд змінити запобіжний захід Бектемірову на м'якший.

Проте колегія суддів, провівши годину в нарадчій кімнаті, продовжила арешт Бектемірову до 16 грудня.

Нагадаємо, Вадим Бектеміров - магістр за спеціалізацією «Ісламські вчення». До арешту проводив молебні на підтримку сімей політв'язнів, організовував передачі арештованим кримським мусульманам, відвідував судові засідання за політично мотивованими справами.

Читайте також: Окупанти переслідують 125 українців із Криму - Денісова

7 липня 2020 року під час масових обшуків у Криму затримали сімох осіб. Київський районний «суд» Сімферополя обрав для шістьох, у тому числі Вадима Бектемірова, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Всі затримані обвинувачуються в причетності до ісламської політичної партії «Хізб ут-Тахрір».

Фото: ФБ Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-