Євросоюз засудив нові обшуки й арешти в окупованому Криму

Євросоюз засудив нові обшуки й арешти в окупованому Криму

Укрінформ
Європейський Союз засуджує обшуки та арешти кримських татар, проведені російською владою на території окупованого Криму, та вимагає без зволікань звільнити всіх незаконно затриманих людей.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві речника ЄС, оприлюдненій на сайті Європейської служби зовнішніх дій.  

«Європейський Союз засуджує обшуки у незаконно анексованому Криму, що були здійснені Росією та призвели до затримання російською владою п’яти лідерів кримських татар (Ельдара Одаманова, Азіза Ахтемова, Нарімана Джелялова, Шевкета Усеїнова та Асана Ахтемова) та ще до 50 людей 3 та 4 вересня. Європейський Союз засуджує ці арешти як політично мотивовані та незаконні відповідно до міжнародного права», - йдеться у заяві.

Читайте також: Кримський «суд» арештував Джелялова до 4 листопада

Як наголошується, ЄС не визнає застосування законодавства Росії в Криму та у Севастополі та очікує, що всі незаконно арештовані українці будуть звільнені без зволікань.

Речник ЄС наголосив на тому, що кримські татари продовжують бути ціллю російського режиму в Криму. Європейський Союз закликав РФ дотримуватися власних зобов’язань відповідно до міжнародного права, припинити порушення прав людини в Криму.

Читайте також: США закликають Росію негайно звільнити затриманих кримських татар

«Європейський Союз непохитний у підтримці незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах. ЄС не визнає та не визнаватиме незаконну анексію Кримського півострова Росією», - наголошується у заяві Євросоюзу.

Читайте також: Арешт Нарімана Джеляла в Криму: що це значить та що робити Україні та світові?

Як повідомляв Укрінформ, 3-4 вересня в Криму представники окупаційної російської влади провели обшуки в домівках кримських татар та затримали групу осіб. П’ятьом з них були пред’явлені надумані звинувачення у «підриві газопроводу» та у «непокорі» окупаційним органам влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-