США закликають Росію негайно звільнити затриманих кримських татар

США закликають Росію негайно звільнити затриманих кримських татар

Заява
Укрінформ
Держдепартамент США засуджує репресії, які російська окупаційна «влада» чинить проти кримських татар, та вимагає звільнити затриманих.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті Державного департаменту США, повідомляє Укрінформ.

«Сполучені Штати рішуче засуджують затримання 4 вересня російською окупаційною владою в Криму заступника голови кримськотатарського Меджлісу Нарімана Джеляла, а також щонайменше 45 інших кримських татар», - зазначається в заяві.

Держдеп указує що це одне з чергових свідчень політично мотивованих рейдів, затримань та каральних заходів РФ, спрямованих проти Меджлісу, «який став об’єктом репресій через протидію спробам Росії анексувати Крим».

«Ми закликаємо російську окупаційну владу негайно звільнити їх», - наголосили в зовнішньополітичному відомстві США.

Читайте також: Штати засудили масові затримання у Криму

У Держдепартаменті нагадали: Сполучені Штати під час саміту Кримської платформи 23 серпня підтвердили, що Крим - це Україна, а також висловили непохитну підтримку суверенітету й територіальній цілісності України.

Як повідомляв Укрінформ, 3 й 4 вересня в окупованому Криму сталися масові затримання кримських татар. Офіційний Київ назвав це реакцією Кремля на початок роботи Кримської платформи та зажадав негайно звільнити затриманих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-