Штати засудили масові затримання у Криму

Штати засудили масові затримання у Криму

Укрінформ
Сполучені Штати закликають Росію негайно звільнити затриманих останніми днями кримських татар, а також усіх українських політв’язнів.

Про це йдеться в повідомленні, оприлюдненому посольством США в Україні, передає Укрінформ.

«Ми засуджуємо вчорашній арешт Федеральною службою безпеки Росії Нарімана Джеляла та інших кримськотатарських активістів», - заявили в диппредставництві.

При цьому в посольстві наголосили, що Росія має негайно звільнити цих активістів та всіх українських політв’язнів, яких вона утримує, і «припинити політичні переслідування в Україні».

Читайте також: Правозахисники оприлюднили термінову заяву у зв'язку з викраденнями людей в Криму

Як повідомлялося, 3 і 4 вересня в окупованому Криму після обшуків вивезли у невідомому напрямку п'ятьох кримських татар: Ельдара Одаманова, Нарімана Джелялова, Азіза Ахтемова, Асана Ахтемова і Шевкета Усеінова.

Президент Володимир Зеленський розцінив чергові обшуки й затримання в окупованому Криму як реакцію РФ на початок роботи Кримської платформи та зажадав звільнити затриманих.

Читайте також: Резніков закликав посилити санкції проти РФ за чергові злочини проти кримських татар

Згодом стало відомо, що у Сімферополі біля будівлі ФСБ затримано понад 40 осіб, які намагалися дізнатися місцезнаходження п'ятьох кримських татар, яких забрали силовики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-