Зеленський вважає нові затримання у Криму реакцією РФ на Кримську платформу

Зеленський вважає нові затримання у Криму реакцією РФ на Кримську платформу

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський розцінює чергові обшуки й затримання в окупованому Криму як реакцію РФ на початок роботи Кримської платформи і вимагає звільнити незаконно затриманих.

Про це він написав у Твіттері, передає Укрінформ.

"Окупанти в Криму знову вдаються до переслідувань кримських татар. У їхніх будинках відбуваються чергові обшуки й затримання. Вже забрали Нарімана Джелялова, 1-го заступника голови Меджлісу. Так РФ реагує на початок роботи Кримської платформи. Всі затримані мають бути звільнені!" - наголосив Зеленський.

Як повідомлялося, 4 вересня у с.Первомайське в окупованому Криму в помешканні заступника голови Меджлісу кримськотатарского народу Нарімана Джеляла російські силовики провели обшуки, а його самого вивезли.

Згодом голова Меджлісу Рефат Чубаров поінформував, що Джеляла привезли до "Управління ФСБ Росії по Республіці Крим і м. Севастополь".

Крім того, за даними активістів, 3 і 4 вересня після обшуків зникли кримські татари Ельдар Одаманов та Азіз Ахтемов. Їхнє місцезнаходження невідоме.

Читайте також: Представництво Президента в АРК засудило затримання кримськотатарського активіста Джеляла

За інформацією МЗС України, серед затриманих 4 вересня - також Асан Ахметов і Шевкет Усеїнов.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з черговим рейдом незаконних обшуків і затримань у тимчасово окупованому Криму та вимагає від Росії негайно звільнити цих п'ятьох затриманих, а також усіх незаконно утримуваних нею громадян України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-