У заступника глави Меджлісу Джеляла в Криму проходить обшук, його затримали

У заступника глави Меджлісу Джеляла в Криму проходить обшук, його затримали

Фото
Укрінформ
У  тимчасово окупованому Криму проходить обшук у заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла, його самого затримали.

Про це Кримська солідарність повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"У селі Первомайське Сімферопольського району Криму проходить обшук у Нарімана Джеляла - кримськотатарського політика, викладача, політолога і журналіста, заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу", - йдеться в повідомленні.

За словами активістів, Джеляла вивезли на синьому мікроавтобусі Volkswagen. Зазначається, що юридичний захист здійснюватиме адвокат Еміне Авамілєва.

Згодом голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив у Фейсбуці, що затриманий Наріман Джелялов утримується в будівлі "Управління ФСБ Росії по Республіці Крим і місті Севастополі".

Читайте також: Чубаров - про реакцію Лаврова на Кримську платформу: Росія в розпачі

За інформацією "Кримської солідарності", проросійські силовики також провели обшук у Первомайському в Азіза Ахтемова, 1995 року народження. "Після проведення обшуку співробітники ФСБ забрали хлопця з собою. Його місцезнаходження поки що теж невідоме", - зазначають активісти.

Крім того, 3 вересня вранці в будинку кримського татарина Ельдара Одаманова у Сімферополі пройшов обшук у зв'язку з вибухом у селі Перевальне. Після обшуку силовики з нашивками ФСБ вилучили техніку та забрали чоловіка з собою. На даний момент місцезнаходження Одаманова невідоме. Його дружина написала заяву про викрадення.

А в Євпаторії 4 вересня після нічного обшуку забрали з дому Шевкета Усеїнова, 1979 року народження, повідомляє "Кримська солідарність".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-