Резніков закликав посилити санкції проти РФ за чергові злочини проти кримських татар

Резніков закликав посилити санкції проти РФ за чергові злочини проти кримських татар

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що відмова Росії звільнити незаконно захоплених людей в Криму і ОРДЛО є підставою для посилення міжнародних санкцій проти РФ.

Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграціі у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Ми закликаємо міжнародну спільноту застосувати свій вплив на Кремль, щоб негайно звільнити всіх українських бранців, захоплених і в Криму, і в ОРДЛО. Відмова Росії звільнити захоплених людей — це підстава посилити міжнародні санкції", - заявив урядовець.

Він також звертає увагу на "захмарний цинізм" нинішніх подій в окупованому Криму.

"Чергові захоплення відбулися після оприлюднення доповіді Генерального секретаря ООН щодо становища в частині прав людини в тимчасово окупованому Криму і Севастополі. Де якраз ідеться про злочини Російської Федерації і системний тиск на українців і кримських татар. Наріман Джелялов був учасником саміту Кримської платформи. Обшуки та затримання – це пряма відповідь ООН і усій міжнародній спільноті, що Росія надалі ігноруватиме і порушуватиме міжнародне право. Це – ляпас усім, хто заявляв про необхідність захисту прав людини і підтримку України. Виникає питання: як така держава може надалі перебувати у Радбезі ООН? Які аргументи можуть бути у тих, хто запрошує Росію до ПАРЄ?" - заявив Резніков.

Він також висловив переконання, що всі причетні до злочинів проти представників кримськотатарського народу в окупованому Криму "будуть встановлені і рано чи пізно понесуть покарання".

Читайте також: Представництво Президента в АРК засудило затримання кримськотатарського активіста Джеляла

Як повідомлялося, 3 і 4 вересня в окупованому Криму після обшуків відвезли у невідомому напрямку п'ятьох кримських татар: Ельдара Одаманова, Нарімана Джелялова, Азіза Ахтемова, Асана Ахтемова і Шевкета Усеінова.

Родичі та адвокати роблять спроби знайти зниклих, але досі місцезнаходження жодного із затриманих не відомо.

Голова Меджлісу Рефат Чубаров раніше повідомляв, що Джелялов перебуває в "Управлінні ФСБ Росії по Республіці Крим та м.Севастополь".

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з черговими незаконними обшуками і затриманнями у тимчасово окупованому Криму.

Президент Володимир Зеленський розцінює чергові обшуки і затримання в окупованому Криму як реакцію РФ на початок роботи Кримської платформи і вимагає звільнити затриманих.

Згодом стало відомо, що у Сімферополі біля будівлі ФСБ затримано понад 40 осіб, які намагалися дізнатися місцезнаходження п'яти кримських татар, яких забрали силовики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-