Представництво Президента в АРК засудило затримання кримськотатарського активіста Джеляла

Представництво Президента в АРК засудило затримання кримськотатарського активіста Джеляла

Укрінформ
У Представництві Президента України в Автономній Республіці Крим засудили затримання російськими правоохоронцями кримськотатарського активіста Нарімана Джеляла.

Про це йдеться в повідомленні відомства у Фейсбуці з приводу його затримання, передає Укрінформ.

"Проведений сьогодні незаконний обшук та затримання заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Nariman Dzhelyal є черговим актом політики витіснення корінного кримськотатарського народу та його представницьких органів з Криму, актом придушення будь-яких проявів згуртованості та активності у відстоюванні прав", - йдеться у повідомленні.

У Представництві переконані, що відповідні кроки окупаційної адміністрації Російської Федерації на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя щодо Джелялова пов’язані з його громадською та політичною діяльність, зокрема з його участю у якості спікера на різних майданчиках Саміту Кримської платформи.

"Вкотре закликаємо Російську Федерацію припинити хвилю репресій та відмовитися від системних переслідувань в тимчасово окупованому Криму щодо громадян України за їх політичні погляди, позицію та переконання. Російська Федерація повинна виконати наказ Міжнародного суду ООН 2017 року у справі "Україна проти Російської Федерації", яким запроваджено тимчасові заходи, зокрема утриматися від обмежень щодо кримських татар на представництво власних інтересів, включно з поновленням діяльності Меджлісу", - заявили у відомстві.

Читайте також: У Денісової розповіли іноземним парламентаріям про репресії окупантів щодо ПЦУ у Криму

Як повідомляв Укрінформ, 4 вересня на світанку в помешканні заступника голови Меджлісу кримськотатарского народу Нарімана Джеляла у с.Первомайське в окупованому Криму російські силовики провели обшуки, після чого його вивезли до "Управління ФСБ Росії по Республіці Крим і м. Севастополь". Крім того, 3 і 4 вересня після обшуків зникли кримські татари Ельдар Одаманов та Азіз Ахтемов. Їхнє місцезнаходження досі невідоме.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-