ФСБ показала «зізнання» кримських татар у «диверсії» на окупованому півострові

ФСБ показала «зізнання» кримських татар у «диверсії» на окупованому півострові

Відео
Укрінформ
ФСБ РФ поширило відео фрагментів допитів із зізнанням фігурантів «справи» про диверсію на газопроводі в окупованому Криму.

На відео двоє фігурантів розповідають про те, як вони, нібито, проводили підрив труби, передає Укрінформ.

Перший фігурант, який представився як Ахтемов Асан Ісламович, розповів, що перебуваючи в Херсоні, зустрівся з невідомим чоловіком на ім'я Саїд, який запропонував йому підірвати газову трубу в селі Перевальне. На квартирі якийсь Сергій, нібито, дав йому вибуховий пристрій і розповів, як ним користуватися.

Далі особа повідомляє, яким чином пристрій було перевезено, де він зберігався, і як здійснювався підрив газопроводу.

Читайте також: У Криму до обвинуваченого в «диверсії» Одаманова допустили адвоката

Другий фігурант, який представився як Ахтемов Азіз Ескендерович, розповів про деталі і механізм вибухового пристрою, а також про свою причетність до "диверсії".

Нагадаємо, 3-4 вересня в окупованому Криму після обшуків були викрадені і вивезені в невідомому напрямку п'ятеро кримських татар: Ельдар Одаманов, Наріман Джелялов, Азіз Ахтемов, Асан Ахтемов і Шевкет Усеїнов. Їхнє місцезнаходження стало відоме лише на третю добу після викрадення.

Читайте також: В Україні затримання окупантами кримських татар кваліфікували як воєнний злочин

6 вересня Київський районний "суд" Сімферополя ухвалив постанову про взяття під варту Нарімана Джелялова і братів Азіза ій Асана Ахтемових до 4 листопада. Їх обвинувачують за ч.1 статті 281 (Диверсія) КК РФ.

Читайте також: Кримський «суд» арештував Джелялова до 4 листопада

Цього самого дня Одаманову й Усеїнову присудили адміністративний арешт строком на 14 і 15 діб за "непокору законним вимогам співробітників поліціїдиверсія

" (ст.19.3 КпАП РФ).

МЗС України висловив рішучий протест у зв'язку з черговими незаконними обшуками і затриманнями в тимчасово окупованому Криму.

Президент Володимир Зеленський розцінює чергові обшуки і затримання в окупованому Криму як реакцію РФ на початок роботи Кримської платформи і вимагає звільнити затриманих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-