У Криму до обвинуваченого в «диверсії» Одаманова допустили адвоката

У Криму до обвинуваченого в «диверсії» Одаманова допустили адвоката

Укрінформ
В окупованому Криму до обвинуваченого в нібито підриві газопроводу Ельдара Одаманова через дві доби після затримання допустили адвоката.

Про це в Фейсбуці повідомляє «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

«Адвокат Ліля Гемеджі і дружина затриманого Ельдара Одаманова Сафіє Мамутова через дві доби змогли отримати інформацію про місце його перебування і зробити передачу. Зараз він перебуває в Лінійному відділі поліції в аеропорту Сімферополя», - повідомляє «Кримська солідарність» з посиланням на адвоката.

Чоловік розповів, що «утримувався в невідомому йому місці з моменту викрадення», після чого був випущений на вулицю на 2 хвилини, де його відразу ж затримали за «опір співробітникам поліції», тому що він нібито «відмовився надати співробітнику документи», які у нього вже вилучили під час обшуку. Поліція склала на нього протокол за статтею 19.3 КоАП РФ.

Читайте також: Зеленський вважає нові затримання у Криму реакцією РФ на Кримську платформу

Раніше, 3 вересня, на адресу «Кримської солідарності» надійшла інформація про затримання 39-річного підприємця Ельдара Одаманова з Сімферополя. О 6 ранку у нього провели обшук з вилученням комп'ютерної техніки і телефонів. Представники правоохоронних органів пред'явили постанову суду про обшук у зв'язку з «підривом газопроводу» в селі Перевальному Сімферопольського району Криму.

Мобільний телефон чоловіка, як виявилося, не був описаний процесуально, його забрав співробітник правоохоронних служб для невідомих цілей і повернув тільки після того, як Одаманов звернув увагу на відсутність смартфона.

Читайте також: В окупованому Криму поліція викликає активістів, яких затримували біля ФСБ

Одаманова, за словами силовиків, повезли в одне з відділень поліції Сімферополя. Коли через кілька годин його дружина Сафіє Мамутова переконалася в тому, що її чоловіка немає ані в поліції, ані в ФСБ, вона написала заяву про викрадення.

Адвокат Еміль Курбедінов повідомив, що співробітники, які викрали Одаманова, були в формі ФСБ, він назвав те, що відбувається з Одамановим, свавіллям і висловив думку, що існує реальна загроза його життю і здоров'ю.

Як повідомлялося, 3 і 4 вересня в Сімферополі і в Євпаторії затримали п'ятьох кримських татар - підприємця Ельдара Одаманова, двоюрідних братів Азіза і Асана Ахтемових, Шевкета Усеїнова і заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова. Всіх підозрюють у підриві газопроводу в селі Перевальному.

Читайте також: МЗС України висловило протест через нові затримання в окупованому Криму

Більше ніж добу про них нічого не було відомо. 4 вересня десятки людей, серед яких родичі, журналісти і адвокати, прийшли до будівлі ФСБ з вимогою надати інформацію про затриманих.

Понад сорок з них було затримано, а 5 вересня вночі було відпущено, крім Ескендера Ахтемова - батька викраденого Азіза Ахтемова, і Арсена Ахтемова - брата викраденого Асана Ахтемова. Їм закидають «непокору законним вимогам співробітників поліції» (ст.19.3 КоАП РФ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-