В окупованому Криму поліція викликає активістів, яких затримували біля ФСБ

В окупованому Криму поліція викликає активістів, яких затримували біля ФСБ

Укрінформ
В окупованому Криму активістів, затриманих 4 вересня біля будинку ФСБ і поліцейських відділень у Сімферополі, викликають у поліцію.

Як пише у Фейсбуці «Кримська солідарність», повідомлення про це надійшло від кількох активістів, передає Укрінформ.

Так, за словами Владена Сейдалієва, за його відсутності до нього додому приїхали двоє співробітників «МВС по Сімферопольському району». Дізнавшись, що активіста немає вдома, вони зателефонували йому і запропонували зустрітися. Коли Сейдалієв запитав про предмет розмови, поліцейські відповіли, що «це не телефонна розмова».

Читайте також: Двох із 60 затриманих біля ФСБ кримських татар окупанти залишили під вартою

«У результаті ми зійшлися на тому, щоб вони вручили мені або моїм рідним повістку, і я з адвокатом прийду по повістці у відділ», - зазначив Сейдалієв.

За інформацією «Кримської солідарності», 4 вересня Сейдалієв був затриманий біля будинку відділу поліції № 3 «Центральний» так званого управління МВС Росії по місту Сімферополю, коли вів стрім. За словами активіста, поліцейські вдарили його по ребрах. Опору він не чинив.

Читайте також: Окупанти катують затриманих кримських татар і «шиють» їм диверсію - Джапарова

Як повідомлялося, 4 вересня біля будинку ФСБ у Сімферополі затримали більш як сорок осіб, які прийшли дізнатися про місцезнаходження п'ятьох співвітчизників, яких силовики забрали з домоволодінь. Затриманих звинуватили в адміністративних порушеннях за статтею 20.6.1 КпАП РФ, яка передбачає відповідальність «за невиконання правил поведінки під час запровадження режиму підвищеної готовності на території, на якій існує загроза виникнення надзвичайної ситуації».

3 і 4 вересня співробітники ФСБ відвезли в невідомому напрямку двоюрідних братів Азіза й Асана Ахтемових, першого заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, підприємця Ельдара Одаманова і Шевкета Усеїнова. Ахтемових і Джелялова обвинувачують у спробі диверсії на газопроводі в селі Перевальне. Одаманова відпустили, доля Усеїнова поки що невідома.

Фото: «Кримська солідарність»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-