Колишнього члена Меджлісу Менсеітова обвинувачують у «диверсії» – омбудсмен

Колишнього члена Меджлісу Менсеітова обвинувачують у «диверсії» – омбудсмен

Укрінформ
Затримання в окупованому Криму колишнього члена Меджлісу кримськотатарського народу Ельдара Менсеітова, за попередньою інформацією, пов’язане з пошкодженням газопроводу в селі Перевальне 23 серпня.

Про це уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

“Слідчі дії” і затримання Менсеітова, за попередньою інформацією, пов’язані із пошкодженням газопроводу в селі Перевальне 23 серпня”, - зазначила омбудсмен.

Вона наголосила, що РФ, ігноруючи вимогу Міжнародного суду ООН про скасування заборони на діяльність Меджлісу, продовжує практику ганебних репресій проти кримськотатарського народу.

Читайте також: Через переслідування кримських татар Раду закликають створити аналог Акту Магнітського

Омбудсмен вимагає від РФ негайно припинити переслідування корінного народу Кримського півострова та звільнити усіх незаконно утримуваних українців.

“Закликаю міжнародну спільноту рішуче засудити такі протиправні дії держави-окупанта та посилити політично-санкційний тиск на Росію для припинення нею грубих порушень прав людини на території тимчасово окупованого Криму”, - заявила Денісова.

Читайте також: Окупанти катують затриманих кримських татар і «шиють» їм диверсію - Джапарова

Як повідомлялося, перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова заявила, що у селищі Молодіжне в АР Крим представники окупаційної влади обшукали будинок колишнього члена сімферопольського Меджлісу кримськотатарського народу Ельдара Менсеітова, а його самого затримали і вивезли у невідомому напрямку.

23 серпня в окупованому Криму відкрито кримінальну справу про нібито навмисне механічне пошкодження газопроводу у селі Перевальне.

3-4 вересня у Криму після обшуків були вивезені в невідомому напрямку п'ятеро кримських татар: Ельдар Одаманов, Наріман Джелялов, Азіз Ахтемов, Асан Ахтемов і Шевкет Усеїнов. Їхнє місцезнаходження стало відоме лише на третю добу після викрадення.

Читайте також: У Криму до обвинуваченого в «диверсії» Одаманова допустили адвоката

6 вересня підконтрольний РФ Київський районний суд Сімферополя ухвалив узяти під варту на 60 діб до 4 листопада Джелялова та братів Ахтемових. Їм оголосили підозру за нібито причетність до пошкодження газопроводу в селі Перевальне 23 серпня за частиною 1 статті 281 — “Диверсія” Кримінального кодексу РФ. Всі троє утримуватимуться під вартою в СІЗО Сімферополя.

Одаманову й Усеїнову присудили адміністративний арешт строком на 14 і 15 діб за «непокору законним вимогам співробітників поліції» (ст.19.3 КпАП РФ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-